9 tips voor een goed saunabezoek - The Innsider - Inntel Hotels

9 tips voor een goed saunabezoek

Ontspanning is belangrijk en waar ontspan je beter dan in de sauna? Het is de ideale manier om met het koude weer op te warmen en op te laden. Wij helpen je graag met het plannen van een goed saunabezoek. Want of het nu je eerste keer in de sauna is of dagelijkse koek, met deze 9 tips geniet je optimaal van je saunabezoek.  

De innerlijke mens

Tip 1: Rust komt van binnenuit. Met een knorrende maag kun je niet ontspannen, maar met een volle maag kun je klachten krijgen in de sauna. Eet voor je saunabezoek daarom iets lichts zoals een lekker stuk fruit. Ook hydratatie is belangrijk. Zorg dat je voldoende water drinkt voorafgaand en tijdens je saunabezoek.

Voor je de sauna in gaat

Tip 2: Vergeet niet je sieraden af te doen en ze veilig op te bergen. Sieraden worden erg heet in de sauna en kunnen zelfs brandwonden veroorzaken.

Tip 3: Ga voor je de sauna in gaat nog even naar de toilet en spoel jezelf daarna goed af. Als je nog bodymilk of make-up op hebt kan dit de poriën verstoppen of in je ogen lopen. Het fijnste is een goede scrubbeurt van tevoren, zodat je poriën helemaal open staan. Droog je goed af en stap de cabine in.

Tip 4: Zorg daarnaast voor twee handdoeken. Een lekkere handdoek om op te zitten of te liggen en één om je achteraf mee af te drogen.

In de sauna

Tip 5: Voor de huid is het het beste om geen badkleding te dragen in de sauna.

Tip 6: Luister daarnaast goed naar jouw lichaam. Heb je in de sauna gelegen? Sta dan niet te snel op in verband met duizeligheid. Stap uit de sauna wanneer je de warmte wil afwisselen met verkoeling. Een bezoek van maximaal 15 minuten is mogelijk, maar zeker geen verplichting.

Tip 7: Is het je eerste bezoek aan de sauna? Begin dan onderaan. Deze plek is iets minder warm. Warmte stijgt dus hoe hoger je zit hoe warmer het is.

Tip 8: Laat je huid goed schrikken met een koude douche zodra je de sauna uit bent en relax buiten de cabine ongeveer even lang als je erin hebt gezeten. Neem nog een slok water en je bent klaar voor een volgende ronde.

Na de sauna

Tip 9: Neem nog een lekkere douche, maar smeer je nog niet in want dan verstoppen je poriën. Geniet van een lichte maaltijd of een verse smoothie. Voel je weer als herboren.

Ook zo’n zin gekregen in een goed saunabezoek? Plan jouw volgende rustmoment alvast in.

You’ll be surprised!