Inntel Hotels Amsterdam Landmark

Bouw Inntel Hotels Amsterdam Landmark in volle gang

Op donderdag 27 januari 2019 is het startsein gegeven voor de bouw van Inntel Hotels Amsterdam Landmark. Na 9 maanden is de 9e van in totaal 16 verdiepingen bereikt. Naar verwachting wordt de bouw van het hoogste punt in maart 2020 gerealiseerd.

Design

Inntel Hotels Amsterdam Landmark wordt voorzien van 305 kamers en 3 meeting & events zalen. De rijke industriële geschiedenis van de locatie vormt de inspiratie voor het design. Beton, staal, kraanhuisjes en grote bouten worden in verschillende elementen verwerkt. De uitstraling is hiermee industrieel en tegelijkertijd creatief en speels.

Kamers

Het nieuwe hotel wordt gerealiseerd met 4 verschillende kamertypes. De welbekende ronde whirlpools zullen in de kamers te vinden zijn, evenals de privésauna’s en een deel van de kamers heeft een balkon. Door de unieke ligging buiten het stadscentrum heeft iedere zijde een uniek uitzicht over Amsterdam. Er is uitzicht over de Dijksgracht, Amsterdam Oost, maar ook vanuit de hogere etages is het Centraal Station zichtbaar.

Restaurant

Het restaurant “Werkspoor” bevindt zich op de begane grond en heeft uitzicht over het water. De naam is afkomstig van het in 1826 opgerichte Werkspoor. Dit begon als reparatiewerkplaats voor stoommachines en groeide in 1850 uit tot de grootste machinefabriek in Nederland.

Wellness

Als onderdeel van het Inntel Hotels concept, kunnen spa faciliteiten niet achterwege gelaten worden. De 2e verdieping van Inntel Hotels Amsterdam Landmark wordt voorzien van de wellness met een infinity pool, Finse Sauna, Turks stoombad en massage ruimte.

Locatie

Inntel Hotels Amsterdam Landmark is gevestigd in Oostenburg; één van de drie historische Oostelijke Eilanden van Amsterdam. Het eiland wordt omgetoverd tot een bruisende stadswijk met horecagelegenheden, winkels en woningen. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en fiets.

Geschiedenis

Oostenburg heeft een rijk industrieel verleden. Ooit werden hier de schepen van de VOC gebouwd. Later vestigden grote industriële bedrijven zich in het gebied, zoals Werkspoor en Stork. Zij produceerden locomotieven en enorme dieselmotoren. Elementen van deze wervelende industrie reflecteren in de architectuur.

Bekijk de sfeerimpressie van Amsterdam Woont

You’ll be surprised!