Inntel Hotels Amsterdam Landmark - Meetings & Events - foyer (2)

De allure van Inntel Hotels Amsterdam Landmark

Het nieuw geopende Inntel Hotels Amsterdam Landmark, een eyecatcher op het Oostenburgereiland, is de ideale locatie voor bijeenkomsten binnen een inspirerende, industriële setting. Op de unieke locatie aan de VOC-kade komen zowel de idyllische kant als het bruisende karakter van Amsterdam samen. De grote raampartijen met zicht over het water, centrale ligging en exclusief design maken dit dé locatie voor bijeenkomsten tot 200 personen. Na een succesvolle meeting, presentatie of borrel overnachten gasten in de trendy en moderne kamers met een uitzicht over de stad.

Panoramisch uitzicht over het water

De lichte, ruime zalen met panoramaramen grenzen split level aan Bar & Brasserie Werkspoor. Vanaf hier kijkt u uit over de Wittenburgervaart, Dijksgracht en de treinsporen richting Amsterdam Centraal. Met flexibele en geluiddichte wanden is de locatie te verdelen in Machine Room 1-2-3-4. De zalen beschikken over een indrukwekkende foyer waarin de fabriekshallen van Werkspoor centraal staan.

Uniek overnachten

Na een productieve dag, inspirerende bijeenkomst of feestelijk moment komt u volledig tot rust in de trendy en luxe kamers. Hier komen wellness en design samen, en genieten gasten van een ongekend uitzicht over het water, de stad en de sporen. Luxe kamertypes zijn uitgerust met een rond spa bad en een privé sauna.

Bar & Brasserie Werkspoor

Inntel Hotels biedt alle ingrediënten voor succesvolle events. Voor een culinaire invulling van een bijeenkomst heten we u graag welkom in Bar & Brasserie Werkspoor met buitenterras. Met verse en lokale producten verzorgen onze chefs een overheerlijke lunch, diner of borrel.

Robuust & karaktervol

Het stoere karakter van Inntel Hotels Amsterdam Landmark is geïnspireerd op het rijke, industriële verleden én de toekomst van het Oostenburgereiland. De VOC en Werkspoor spelen een hoofdrol in het design van het kleurrijke, robuuste interieur.

Industrieel vakmanschap weerspiegelt in de zwart metalen kolommen, onbewerkt beton, unieke prints en design meubilair. Van een levensgroot kraanhuisje in de lobby tot aan de kleinste details in exclusieve kleden. Het indrukwekkende decor is dé plek voor o.a. een congres, cocktailparty, meeting of (product)presentatie tot 200 personen.

Deep dive: de historie van het Oostenburgereiland

Het Oostenburgereiland kent een rijke historie waarin de VOC en Werkspoor een grote rol hebben gespeeld. Wat is het verhaal van deze bedrijven?

VOC en Oostenburg

In 1661 is Oostenburg aan het IJ verkocht aan de VOC. Langs de waterkant ontstonden drie scheepshellingen waar magazijnen en scheepswerven werden aangelegd. Ruim twee eeuwen lang was de VOC het enige industriële bedrijf dat hier gevestigd was. Het werd het centrum voor handel in Amsterdam en uiteindelijk een internationaal handelsmetropool.

Werkspoor

Rond 1850 was Werkspoor de grootste machinefabriek van Nederland. Het maken van stoommachines was de voornaamste bezigheid van het bedrijf dat het predicaat ‘Koninklijk’ ontving. Later bundelden Werkspoor en Koninklijke Machinefabriek Stork hun krachten in de productie van dieselmotoren voor treinen en schepen.

Meetings & Events in Amsterdam

Ons team denkt graag met u mee over een passende invulling voor uw bijeenkomst. Met diverse partners in de directe omgeving, waaronder partners voor (water)activiteiten staan wij voor u klaar. De Meetings & Events zalen zijn van alle gemakken voorzien:

  • Meetings & Events tot 200 personen
  • Panoramisch uitzicht over het water
  • Centrale ligging op 3 KM v.a. Amsterdam Centraal
  • Parkeergarage op loopafstand
  • Break-out rooms en flexibele opstellingen
  • Multifunctionele touchscreen schermen

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte:

E meetinglandmark@inntelhotels.nl | T +31 (0) 20-2272563.