MVO Inntel Hotels

Surprisingly Sustainable: zo werkt Inntel Hotels aan een betere wereld

Van milieuvriendelijke verzorgingsproducten tot aan volledig circulair meubilair: Inntel Hotels blijft zich ontwikkelen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Samen met relaties, werknemers en uiteraard onze gasten bouwen wij aan de toekomst. Gasten genieten van warme gastvrijheid, luxe en comfort, terwijl Inntel Hotels zich als hotelgroep richt op het bijdragen aan een groenere planeet. 

Recente projecten

De afgelopen jaren zijn er diverse projecten gerealiseerd op het gebied van duurzaamheid. Met innovatie hoog in het vaandel heeft Inntel Hotels samen met haar partners grote stappen ondernomen. Highlights op dit gebied zijn:

Als eerste hotel in Nederland zijn de gerestylede kamers (2020) van Inntel Hotels Rotterdam Centre voorzien van volledig circulaire meubels. Onder andere bureaus en achterwanden van de bedden bestaan uit gerecycled materiaal van het voorgaande interieur. “Na een grondige opwerking in onze installaties, verwerkten we het houtafval tot nieuw plaatmateriaal – dat weer tot leven komt in de ontwerpen van designers zoals Feran Thomassen”, aldus Unilin.

Ook de twee nieuwste hotels, Inntel Hotels Den Haag Marina Beach en Inntel Hotels Amsterdam Landmark zijn voorzien van hoogwaardig plaatmateriaal van Unilin. De panelen krijgen in ieder hotel een compleet nieuwe look, gebaseerd op het unieke thema van de hotels.

  • Zonnepanelen bij Inntel Hotels Utrecht Centre

In 2019 opende Inntel Hotels Utrecht Centre haar deuren naast station Utrecht Centraal. Het dak van het pand is voorzien van zonnepanelen om zoveel mogelijk energie dat wordt gebruikt in het hotel, zelf te winnen.

Sociaal ondernemerschap

Sociaal ondernemen is een belangrijk facet binnen Inntel Hotels. Henk Hölscher, die 25 jaar geleden bij het eerste hotel in Zutphen begon, heeft zich hiervoor ingezet. “Als bedrijf dien je een afspiegeling van de samenleving te zijn. Iedereen heeft het recht om mee te doen. Daarom zijn in alle vestigingen op alle afdelingen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam. Bij elke medewerker wordt gekeken waar diens kracht ligt en welke taken het beste bij hem of haar passen. Het mooie is dat wanneer je iemand van hbo niveau samen laat werken met een kwetsbaar iemand met bijvoorbeeld een rugzak, ze van elkaar leren.”

Kamers

Inntel Hotels doet er alles aan om hotelgasten zo milieuvriendelijk mogelijk te laten verblijven. Wij geven u graag een kijkje achter de schermen bij de hotelkamers.

  • Met slechts één druk op de knop geeft u als gast aan of de kamer dient te worden schoongemaakt, wat via een display naast de deur is te zien door de housekeeping. Naast een efficiëntere bedrijfsvoering bieden deze displays een persoonlijkere service, en gemak voor de gast;
  • Middels een warmte terugwin installatie met airco worden kamers verwarmd of gekoeld;
  • Bijna alle verlichting (ruim 90%) is inmiddels vervangen door LED;
  • Verder wordt energie bespaard door o.a. anti tocht maatregelen, energysafers, bewegingssensoren en klimaatbeheersing;
  • De sauna’s, zowel op de hotelkamers als in de wellness, beschikken over een timer zodat deze niet onnodig aan staan;
  • Diverse watervoorzieningen (kranen, douches, toiletten) zit een waterbesparingssysteem om overtollig gebruik te voorkomen.

Eten en drinken

In de keukens van Inntel Hotels wordt er met respect omgegaan met voeding en wordt verspilling streng tegengegaan. Afval wordt uiteraard verwerkt middels afvalscheiding en plastic verpakkingen worden vervangen door bijvoorbeeld bamboe om zo de plastic soep terug te dringen.

Ingrediënten worden geselecteerd op basis van milieuvriendelijkheid en kwaliteit. Zo werken de keukens alleen met MSC gecertificeerde vis en bijvoorbeeld met biologisch vlees van Lakenvelder runderen. Voor koffie worden eerlijke prijzen betaald aan lokale boeren.

Algemeen

Inntel Hotels werkt met een duurzaam inkoopbeleid en duurzaamheidsverklaringen voor leveranciers. Daarnaast beschikt de hotelgroep over een MVO verklaring waaruit blijkt dat het maatschappelijk verantwoord ondernemen in de bedrijfsvoering is verankerd.

Vervoer

Alle hotels zijn gelegen op centrale locaties in Nederlandse steden. Dit maakt het mogelijk om deze op een milieuvriendelijke manier, met openbaar vervoer, te bereiken. Voor hotelgasten die zelfstandig reizen, beschikken (naastgelegen parkeergarages van) de hotels over oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsen. Gedurende een hotelbezoek kunnen gasten OV kaartjes verkrijgen bij de receptie en bij een deel van de hotels is fietsverhuur mogelijk.

Inntel Hotels respecteert mens en milieu en doet er daarom alles aan om bij te dragen aan een gezonde planeet. Wij zien het als een plicht om als hotelgroep een bijdrage te leveren aan de maatschappij en het milieu. Middels ambitieuze doelstellingen blijven wij ons ontwikkelen, om zo samen te werken aan een betere wereld.