De top 6 beste strandactiviteiten - The Innsider - Inntel Hotels (1)

De top 6 beste strandactiviteiten

In de zilte zeelucht de golven van de zee trotseren of met je blote voeten in het zand de wind meester worden dat kan alleen op het strand. Tijdens elk jaargetijde kun je aan de kust terecht voor talloze activiteiten zoals surfen, wandelen en kiten. Het strand is er voor iedereen of je nou op bezoek bent naar een adrenalinekick, romantiek of gewoon je hoofd leeg wilt maken. Lees verder en ontdek de top 6 beste strandactiviteiten.

1.      Surfen

Ga voor die adrenalinekick en trotseer de golven van de Noordzee op een surfplank. Tijdens het surfen gebruik je al jouw spieren en maak je naast adrenaline ook endorfine en dopamine aan. Met een gegarandeerd goed gevoel stap je de plank weer af. Sign us up!

De beste plek om het hele jaar door te surfen is Scheveningen. Naast Inntel Hotels Den Haag Marina Beach kun je verschillende surfscholen vinden. Huur een surfplank of neem een les en tem die golven. Pas wel op, voor je het weet heb je het surfvirus te pakken en verlang je continu naar de zee.

2.      Vliegeren

Wat is een strand zonder een vlieger hoog in de lucht?! Ervaren vliegeraars hebben dit zo voor elkaar en kunnen hun vlieger ook nog trucs laten doen. Heb je het vliegeren onder controle en ben je een daredevil? Ga dan powerkiten en laat je vooruit trekken door de kracht van de wind. Een powerkite is een grote vlieger waarmee je een buggy, plank of persoon met hoge snelheid over het land of water vooruit kunt laten gaan.

3.      Beachvolleybal

Ga je met een groep naar het strand? Speel dan een beachvolleybal spel. Trek je schoenen uit en ervaar het gevoel van het zand tussen jouw tenen. Sla jij de bal keihard over het net of paas je hem naar een teamgenoot? Of je nou gaat voor een vriendelijk duel of een competitiespel en of je nou een beginner of een ervaren speler bent je zult gegarandeerd nog lang praten over het spel.

4.      Zandkastelen bouwen

Op het strand van Scheveningen verschijnen regelmatig de meest indrukwekkende zandsculpturen. Van kastelen, tot hele dorpen en zelfs zeemeerminnen gemaakt van zand. In 2018 was Den Haag zelfs het decor van het WK Zandsculpturen. Laat je inspireren door de omgeving en creëer jouw eigen meesterwerk. Ben je met een groep? Verdeel je dan en doe een wedstrijd wie het hoogste bouwwerk kan maken.

5.      Strandjutten

Een Spaanse dubloen van een lang verloren schip, flessenpost vanuit een exotische bestemming of misschien wel het fossiel van een nog onbekende diersoort: je weet nooit wat je op het strand zult vinden. Wandel langs de kust en zoek jouw schat. Wil je tijdens jouw wandeling iets goeds doen voor de natuur? Haal een juttas bij een deelnemend strandpaviljoen en help mee om het strand schoon te houden. Met een beetje geluk ontvang je zelfs een gratis drankje bij inlevering van een volle tas.

6.      Vissen

Het hele jaar door kun je in Scheveningen vissen. Je kan vissen vanaf een boot in zee of vanaf het strand zonder vergunning. De vis bijt goed waardoor je zeker niet met lege handen thuiskomt. In de Noordzee zwemt onder andere makreel, wijting, schol, kabeljauw, paling, forel, schar, tong en natuurlijk haring.

Na een dag aan het strand bijkomen in een kamer met uitzicht op de zee? Dan kun je terecht bij Inntel Hotels Den Haag Marina Beach voor jouw dosis vitamine zee.

BEKIJK HOTEL

 

You’ll be surprised.