ultieme paklijst voor een stedentrip - The Innsider - Inntel Hotels

De ultieme paklijst voor een stedentrip

Wat wilt u absoluut niet vergeten als u op een stedentrip gaat? Iedereen heeft wel een verhaal over een item dat absoluut nodig was op reis, maar nog thuis lag. Op het vliegveld staan zonder paspoort is daar een goed (en veelvoorkomend) voorbeeld van. Met onze ultieme paklijst voor een stedentrip bent u helemaal klaar voor uw reis. Het enige wat u nog moet doen is uw bestemming boeken.

Wat is het weer op uw bestemming?

Wat u altijd inpakt is natuurlijk kleding. Om de juiste kleding in te pakken in het verstandig om van tevoren te controleren wat het weer is op uw bestemming. Zeker hier in Nederland kan het weer wisselvallig zijn. Onze tip is om 1 set kleding extra mee te nemen en zeker een extra paar ondergoed en sokken. Gaat u ook een historische of religieuze plek bezoeken zoals Klooster Cenakel in Utrecht of de Blauwe moskee in Amsterdam? Zorg dan dat u weet wat de kledingvoorschriften zijn ter plaatse. Zo bent u overal op voorbereid.

Kleding voor een zonnige stedentrip

Zomerjurk – korte broek Comfortabele broek Blouse – overhemd T-shirts Dunne jas of vest Zwemkleding Sneakers Slippers (extra) ondergoed (extra) sokken

Kleding voor een koudere stedentrip

Spijkerbroek Trui Jas Sneakers Nette schoenen Blouse – Overhemd Blazer (extra) ondergoed (extra) sokken

 

Bescherming voor de ogen en huid

Een item om altijd op de paklijst te hebben staan is de zonnebril. In uw ogen moeten knijpen, omdat de zon erin schijnt is niet fijn. Pak daarom altijd een zonnebril in. Ben jij bril/lens dragend? Zorg dan ook altijd voor een extra bril voor het geval dat er iets met uw bril of lenzen gebeurt.

Vergeet bij een zonnige stedentrip ook zeker de zonnebrand niet. Zelfs als u niet op het strand gaat liggen zult u toch vaak in de zon zijn dankzij wandelingen in de stad of door op een terras te zitten.

  • Zonnebril
  • Reservebril en/of extra set lenzen
  • Zonnebrand

Picture this

Onze mobiele telefoons zijn onmisbaar geworden. Ze hebben er zelfs voor gezorgd dat een camera meenemen op vakantie overbodig is. Het zou toch jammer zijn als u net een historische kerk of pittoreske straat tegenkomt en de batterij leeg is. Vergeet daarom niet de lader en een powerbank mee te nemen. Over mooie foto’s gesproken… het is natuurlijk veel leuker om er samen op te staan. Wanneer u een statief voor uw smartphone meeneemt kunt u uw telefoon overal neerzetten voor een goede gezamenlijke foto.

  • Lader
  • Powerbank
  • Statief

Verborgen parels

Nieuwe plekken ontdekken is vaak één van de redenen om op stedentrip te gaan. Van tevoren in de Lonely Planet kijken en plaatsen markeren om  te bezoeken is voor veel mensen een gedeelte van de voorpret. Dan komt het wel eens voor dat zo’n plek inmiddels gesloten is. Neem uw reisgids daarom mee op reis. Wist u dat ze ook in e-book variant komen? Ideaal voor op uw telefoon en het scheelt ook ruimte in  de koffer. Of open The Innsider en ontdek de beste plekken om te bezoeken tijdens een staycation.

  • Reisgids

Let me entertain you

Kent u de tip al om een spel kaarten mee te nemen? Het is een goede manier om in contact te komen met mensen. Veel nieuwe vriendschappen zijn ontstaan in de hotelbar tijdens een van de vele spelmogelijkheden van een pak kaarten.

  • Spel kaarten

Dit was onze ultieme paklijst voor een stedentrip. Bezoekt u een hotel? Dan kunt u de handdoeken, beddengoed en verzorgingsproducten gewoon thuis laten die staan immers op de kamer. Lees ook onze andere citytrip artikelen om de leukste steden en activiteiten te ontdekken.

Al helemaal klaar om op stedentrip te gaan? Boek een hotel in de leukste steden van Nederland via onderstaande knop.

BEKIJK HOTELS