Het geheim van een hotelbed - The Innsider - Inntel Hotels

Het geheim van een hotelbed

Wat maakt dat hotelbed zo uitnodigend? Daar gaan we antwoord op geven, zodat jij in 5 stappen het hotelgevoel thuis kunt ervaren. Een hotelbed voelt als luxe in huis, staat zeer stijlvol en heeft natuurlijk één doel: dat jij uitgerust wakker wordt.

Extra kussens

Een gevoel van luxe en overdaad gaan hand in hand als het om kussens gaat. In al onze hotelkamers vind je altijd vier kussens. Voor de achterste rij kussens gebruiken we extra grote kussens die de gehele breedte van het bed innemen. Wil je dit thuis toepassen, kies dan voor goed gevulde kussens in twee formaten. De kussens op de achterste rij zijn bijvoorbeeld 90cm breed en de voorste rij iets kleiner. Buiten dat dit er uitnodigend uitziet, is het ook zeer comfortabel om op bed bijvoorbeeld een boek te lezen.

Strak linnen

Een hotelbed is strak opgemaakt en het bedlinnen ziet er in hotels altijd uit alsof het net nieuw is. Voor iedereen die geen fan is van de strijkbout hebben we een tip. Maak het bed op wanneer het bedlinnen nog een klein beetje vochtig is. Trek de dekens goed strak en dan wrijf je de kreukels er bijna geheel uit.

Kies voor wit
In hotels wordt voornamelijk wit bedlinnen gebruikt. Dit heeft een schone en frisse uitstraling. Ook is het de eenvoud die ervoor zorgt dat andere elementen zoals nachtkastjes en decoratie meer tot hun recht komen. Qua materialen zijn er allerlei keuzes. Katoen-satijn ademt en heeft een subtiele glans, Perkal katoen knispert en voor ultieme luxe is er Egyptisch katoen (thread count minimaal 300). Een extra voordeel: alle materialen komen met minimale kreuken uit de was.

Meubilair & styling

Het meubilair en de styling geeft hotelbedden de finishing touch. Denk aan een groot beddenhoofd, bijpassende nachtkastjes en bedlampjes. Zoals je misschien is opgevallen zorgt symmetrie bij het bed voor een rustige uitstraling.

De nachtlampen wil je vanuit je bed kunnen uitzetten. Zit jouw schakelaar niet naast het bed? Kies dan voor een schakelaar in het stopcontact met afstandsbediening of een lamp die je met je telefoon kunt bedienen.

Wil je nog meer hotelgevoel in huis? Lees dan ons artikel over het hotelgevoel in huis.

Size matters

Ben je in de gelegenheid een bed aan te schaffen dat net een slag groter is dan normaal? Dan adviseren wij je dat vooral te doen. Eén van de geheimen van hotelbedden is namelijk dat deze groot zijn. Een éénpersoonsbed is bijvoorbeeld een ‘twijfelaar’ en een tweepersoonsbed heeft vaak het royale king-size formaat.

Hotelbed kopen

Wat doe jij wanneer je een hotelkamer binnenstapt? Grote kans dat je neerploft op dat uitnodigende bed. Dat luxe vijfsterrengevoel kun je thuis beleven met het Mainport signature bed. Dit hotelbed is door Douxe Hotel Luxury exclusief ontwikkeld voor Mainport by Inntel Hotels. Het bestaat uit een boxspring, matras, topdekmatras, featherbed, donsdekbed, kussenset en luxe bedlinnen. Bezoek de webshop voor meer informatie.


Waarom een goede nachtrust belangrijk is

We hebben tips gegeven hoe je een hotelbed thuis creëert, maar wat zijn de voordelen van het uitgerust wakker worden? Daar zijn hele studies aan gewijd, een lichten een paar punten uit:

> Onze focus en concentratie is overdag beter.
> Zowel lichaam als geest herstellen ’s nachts.
> Nachtrust is belangrijk voor het goed functioneren van het immuunsysteem.
> De spiegel wil ook wat. We zien er ‘frisser’ en gezonder uit.
> We zijn weerbaarder en positief. Wie is er niet wel eens moe en daardoor wat prikkelbaar?

Dit waren onze tips voor een hotelbed in huis. Wij hopen je op deze manier te inspireren het thuis extra comfortabel te maken.