Inntel Hotels - Meest - bijzondere - tentoonstellingen - amsterdam

Meest bijzondere tentoonstellingen van Amsterdam in 2021-2022

Hou jij altijd de (komende) tentoonstellingen in de gaten zodat je niets mist? Speciaal voor jou deelt Inntel Hotels wat er de komende periode te zien is in de meest spraakmakende musea van Amsterdam. Combineer de meest bijzondere tentoonstellingen met een weekend weg in Amsterdam en sla twee vliegen in één klap! Ontspan bij Inntel Hotels Amsterdam Centre of Inntel Hotels Amsterdam Landmark en je bent in mum van tijd bij jouw favo museum.

Het Scheepvaartmuseum: divers, historisch en interactief

Van prachtige verhalen uit de 17e eeuw, het verleden ontdekken met een virtuele tijdreis tot indrukwekkende klassieke concerten en diners op het ‘Open Plein’.

Vanaf 1 oktober 2021 t/m 27 maart 2022 vind je er een unieke grote overzichtstentoonstelling over vader en zoon van Willem van de Velde. Beide heren waren toonaangevende zeeschilders in de 17e eeuw met een eigen specialisme: penschilderij en olieverfschilderij.

Moco museum: modern & de nieuwe virtuele realiteit

Dit museum staat bekend om het werk van iconische- en opkomende artiesten. Hier vind je altijd tentoonstellingen van artiesten die al een tijdje meedraaien en een unieke visie hebben op de wereld.

Hier vind je de enige tentoonstelling in Amsterdam die werken toont van BANKSY; de beroemde en beruchte street artist uit Engeland. Daarnaast, vind je hier momenteel oneindige lichtreflecties in ‘Reflecting Forward: In Search of Connectivism’. Vanaf 19 november is ook ‘The Kid’ te zien, met levensgrote portretten en sculpturen, welke belooft een diepe indruk achter te laten bij bezoekers.

De Nieuwe Kerk Amsterdam: MAISON AMSTERDAM

Al decennia lang is de Nieuwe Kerk Amsterdam beroemd om spraakmakende tentoonstellingen over fotografie, kunst, inspirerende personen en culturen. Met 250.000 bezoekers per jaar is het een van de meest bezochte tentoonstellingslocaties in Nederland.

Tot en met 3 april 2022 is Maison Amsterdam hier te zien. De eeuwenoude kerk is omgetoverd tot het grootste modehuis van Nederland. In de ‘Amsterdamse modestad, ontwerpers van toen en nu,’ zie je de historische topstukken van het Amsterdam Museum in combinatie met hedendaags design.

Tropenmuseum: Healing power

Hét museum over wereldculturen, gevestigd in het hart van Amsterdam Oost. De tentoonstellingen van het Tropenmuseum maken ons nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is.

De tentoonstelling ‘Healing power’ geeft inzicht in de verschillende vormen van de helende kracht en toont de zoektocht van de moderne mens naar balans tussen lichaam en geest.

Hermitage Amsterdam presenteert tot 2025 tien nieuwe tentoonstellingen

Tot 2025 kun je tien nieuwe tentoonstellingen bewonderen in de Hermitage. Zo kun je nu naar ‘De Outsider Art Galerie’. In deze galerie vinden wisselende exposities plaats van bekende en minder bekende outsiders uit Amsterdam, maar ook uit de rest van Nederland en Europa.

Na een inspirerende dag, strijk je natuurlijk neer in Inntel Hotels Amsterdam Centre of Inntel Hotels Amsterdam Landmark. Beide hotels bevinden zich in het centrum van Amsterdam. Laadt weer op in het wellness centre voor een nieuwe dag vol ontdekkingen.

Dat waren een paar van de tofste tentoonstellingen voor jouw citytrip naar Amsterdam. Lees ook ‘Citytrip met de leukste uitjes in Amsterdam‘ voor meer inspiratie omtrent wandelroutes.

You’ll be surprised.