Meest bijzondere tentoonstellingen van Amsterdam in 2023

Speciaal voor u deelt Inntel Hotels de leukste tentoonstellingen van musea in Amsterdam, zodat u deze in de agenda kunt zetten. Combineer de meest bijzondere tentoonstellingen met een weekend weg in Amsterdam en sla twee vliegen in één klap! Ontspan bij Inntel Hotels Amsterdam Centre óf Inntel Hotels Amsterdam Landmark en u bent in mum van tijd bij uw favoriete museum.

NEMO: Verdiepingen

Met het hele gezin ervaren hoe de wetenschap werkt, de techniek van de wereld ontrafelen, bouwstenen onderzoeken van de kosmos, ontdekkingen doen over wie u als persoon zelf bent en spelen met energie? Dit is allemaal mogelijk op de vijf verdiepingen in NEMO. Bekijk hier de leukste tentoonstellingen van NEMO en laat u inspereren.

Museum Het Schip: Indonesië en de Amsterdamse school

Wilt u meer te weten komen over de relatie van de Amsterdamse School met Indonesië, het toenmalige Nederlands-Indië? Museum Het Schip organiseert een tentoonstelling met film- en fotomateriaal, tekeningen, prenten en toegepaste kunst, om meer te weten te komen over hoe de Nederlandse architectuurbeweging beïnvloed werd door de vormen, kleuren en materialen uit de voormalige kolonie. Niet alleen een Nederlandse kijk, maar ook Indonesische experts vertellen op het gebied van kunst en architectuur over de Indonesische invloeden op de Amsterdamse School.

Wilt u nog meer leren over Indonesische ambachten? Doe mee met een van de georganiseerde workshops of bezoek een van de lezingen.

BODYWORLDS: The Happiness Project

Wat bepaalt of we gelukkig zijn of niet én wat is het effect hiervan? BODYWORLDS presenteert de tentoonstelling ‘The Happiness Project’ waarin u wordt meegenomen in een fascinerende reis door het menselijk lichaam. Wilt u meer te weten komen over uw eigen anatomie én opzoek gaan naar de zoektocht naar liefde en geluk? Ga mee op deze verkenningstocht en ontdek het menselijk lichaam zoals u het nog nooit hebt gezien.

Hermitage Amsterdam: Nieuwe tentoonstelling ‘Rembrandt & tijdgenoten, historiestukken uit The Leiden Collection

In Museum Hermitage zijn verschillende kunsttentoonstellingen te bewonderen uit diverse collecties. Bezoek vanaf 4 februari Museum Hermitage en ga naar de tentoonstelling Rembrandt & Tijdgenoten. Bekijk de historiestukken van kunstenaar Rembrandt van Rijn. Bovendien zijn ook de werken van de leermeester van van Rijn te zien of van diens leerlingen.

Ontdek 3 verschillende exposities in Fabrique des Lumieres

Breng een bezoekje aan de expositie ‘Dali: The Endless Enigma!’ in Fabrique des Lumieres. Hier worden de psychedelische kunstwerken van de iconische kunstenaar Salvador Dali geprojecteerd op alle muren van de ruimte, begeleid door de muziek van Pink Floyd. Laat u meeslepen in de fantasiewereld van Dali.
Ook is de expositie ‘Gaudi, Architect of the imaginary’, te zien. Gaudi was een grillige en provocerende architect, én een favoriet van Dali. Zijn beroemde werken, waaronder de Sagrada Familia, staan bekend om de golvende gevels, kleurrijke glas en keramiek, grote pilaren en organische motieven.

Tot slot is Recording Entropia te zien in Fabrique des Lumieres: een audiovisuele ervaring die u meeneemt naar een nieuwe realiteit, verbonden aan het thema evolutie. De film daagt u uit om uw verbeelding te gebruiken en grenzen te verleggen. De film van Francois Vautier is een spel van verrassing en verwarring.

Achtste editie van de Amsterdam Sculptuur Biënnale ARTZUID

Van 19 mei tot en met 24 september 2023 vindt de achtste editie van de Amsterdam Sculptuur Biënnale ARTZUID plaats. 50 sculpturen zullen op de Apollolaan en Minervalaan te zien zijn onder het thema ‘Transfer’. Dit thema verwijst naar de overdracht van maatschappelijk engagement van verschillende kunststromingen uit de jaren ’60, ’80 en ‘2000.

Heropening Rembrandthuis

Het Rembrandthuis heeft na maanden van renovatie de deuren heropend! Dit is de plek waar Rembrandt 19 jaar van zijn leven heeft gewoond en gewerkt. Keer terug in de tijd naar de 17e eeuw en laat u inspireren door de kunstwerken van Rembrandt.

Dit zijn een aantal van de tofste tentoonstellingen voor uw citytrip naar Amsterdam. Laat u nog meer inspireren met de leukste tips om te doen tijdens uw weekendje weg in Amsterdam. Wandelroutes in Amsterdam? Die vindt u hier. Wilt u ook nog verborgen schatten van de stad ontdekken? Dat kan! Klik hier voor de verborgen schatten. 

Na een leuke dag in Amsterdam, strijkt u natuurlijk neer bij Inntel Hotels Amsterdam Centre of Inntel Hotels Amsterdam Landmark en kunt u ervoor kiezen om heerlijk te ontspannen in de Wellness van het hotel.

Tip: Kiest u ervoor om bij Inntel Hotels Amsterdam Centre te verblijven, boek dan de Go To Museum special en geniet van een hotelovernachting met korting, een internationaal ontbijtbuffet met bubbels, toegangstickets voor het Rijksmuseum of Stedelijk Museum en gratis toegang tot de Wellness Club en Life Fitness gym. 

You’ll be surprised.