Meest bijzondere tentoonstellingen van Amsterdam in 2024

Speciaal voor u deelt Inntel Hotels de leukste tentoonstellingen van musea in Amsterdam, zodat u deze in de agenda kunt zetten. Combineer de meest bijzondere tentoonstellingen met een weekend weg in Amsterdam en sla twee vliegen in één klap! Ontspan bij Inntel Hotels Amsterdam Centre óf Inntel Hotels Amsterdam Landmark en u bent in mum van tijd bij uw favoriete museum.

Van Vermeer tot Van Gogh, Hollandse Meesters in Fabrique des Lumieres

In Fabrique des Lumières komt kunst tot leven. Breng een bezoek aan de expositie van ‘Vermeer tot van Gogh’. Het werk van de Hollandse meesters behoort tot de meest indrukwekkende schilderijen die er zijn. Deze meeslepende expositie presenteert meer dan 325 schilderijen van zo’n 50 verschillende schilders. Daarnaast zijn de exposities ‘Mondriaan: een overdaad aan kleur’ en ‘Infinite Horizons’ te zien. Een ervaring die al uw zintuigen prikkelt!

H’ART Museum

Het tentoonstellingsprogramma van H’ART Museum voor de periode 2024 tot en met 2028 is bekend. Al meer dan 15 jaar fungeert het gebouw van H’ART Museum als een geliefde bestemming voor kunstliefhebbers. Deze prachtige locatie zal de komende jaren een thuis bieden aan beroemde kunstwerken van over de hele wereld, elk met hun eigen unieke verhaal, gepresenteerd in unieke tentoonstellingen. Deze zomer starten H’ART Museum en Centre Pompidou hun samenwerking met een grote tentoonstelling over Wassily Kandinsky.

NEMO: Wonderlijke Wetenschap

Met het hele gezin ervaren hoe de wetenschap werkt, de techniek van de wereld ontrafelen, bouwstenen onderzoeken van de kosmos, ontdekkingen doen over wie u als persoon zelf bent en spelen met energie? Dit is allemaal mogelijk op de vijf verdiepingen in NEMO. Bekijk hier de leukste tentoonstellingen van NEMO en laat u inspireren.

Het Rembrandthuis

Het Rembrandthuis heeft na maanden van renovatie de deuren heropend! Dit is de plek waar Rembrandt 19 jaar van zijn leven heeft gewoond en gewerkt. Keer terug in de tijd naar de 17e eeuw en laat u inspireren door de kunstwerken van Rembrandt.

Foam Fotografiemuseum Amsterdam

Vanaf 10 mei 2024 presenteert Foam het eerste grootschalige retrospectief van iconisch punk- en hiphop fotograaf Janette Beckman, Rebels. Gedurende de afgelopen 40 jaar heeft ze underground-bewegingen gedocumenteerd, van de opkomst van de punk- en hiphopscene tot bewegingen als Black Lives Matter.

Meer inspiratie?

Dit zijn een aantal van de tofste tentoonstellingen voor uw citytrip naar Amsterdam. Laat u nog meer inspireren met de leukste tips om te doen tijdens uw weekendje weg in Amsterdam. Wandelroutes in Amsterdam? Die vindt u hier. Wilt u ook nog verborgen schatten van de stad ontdekken? Dat kan! Klik hier voor de verborgen schatten.

You’ll be surprised.