Inntel Hotels Amsterdam Landmark - The Innsider

Inntel Hotels Amsterdam Landmark

Ooit begonnen als VOC-haven, toen een industriegebied en nu is het een walhalla voor liefhebbers van onder andere moderne architectuur, de beste horeca én cultuur… de Oostelijke eilanden. In 2021 opent daar een nieuw icoon, Inntel Hotels Amsterdam Landmark, waar gasten kunnen genieten van (privé) wellnessfaciliteiten, culinaire hoogstanden en meer. Ontdek hier de iconen van weleer vanuit een luxe, moderne omgeving.

Het exterieurontwerp van het hotel, afkomstig van VURB architects, refereert aan het rijke industriële verleden van de locatie. Hier bouwde Werkspoor vroeger (scheeps-)stoommachines, motoren en rijdend materiaal. Het industriële design zie je terug in aspecten zoals onbewerkt beton, massieve metalen kolommen en enorme raampartijen. Die ramen zorgen er ook voor dat je van binnen een fantastisch uitzicht hebt op de omgeving. Het gebouw is een echt herkenningspunt voor Oostenburg. De naam Inntel Hotels Amsterdam Landmark was daardoor snel gekozen.

VOC-kade

Inntel Hotels Amsterdam Landmark ligt aan de VOC-kade op het Oostenburg eiland. Deze straatnaam refereert naar de vroegere eigenaar van het eiland de Vereenigde Oostindische Compagnie. In 1665 werd het eiland door de V.O.C in gebruik genomen er werden scheepswerven en magazijnen gebouwd. Het bedrijf had 6 werven in Nederland waarvan dit de belangrijkste was. Per jaar werden hier 3 Spiegelretourschepen gebouwd. Dit was het belangrijkste type transportschip van de V.O.C. De Amsterdam, een replica van zo’n schip, is te bezoeken bij het Scheepvaartmuseum.

Wist-je-dat: Tsaar Peter de Grote hier, in 1697, 4 maanden stage liep om schepen te leren bouwen?

Ontspannen met zicht op Amsterdam

De 306 luxe kamers nemen je mee in de geschiedenis door afbeeldingen van de beroemde schepen en stoommachines te verwerken in het moderne interieur. Midden in de hectische stad Amsterdam vind je bij Inntel Hotels Amsterdam Landmark een oase van rust. Speciaal ontworpen bedden om in weg te dromen, een vrij uitzicht over het water vanuit een comfortabele design stoel en privé wellnessfaciliteiten op de kamer dragen allen bij aan een relaxte overnachting. De Wellness Suites zijn zelfs uitgerust met een balkon. De perfecte plek om, onder het genot van een goed glas wijn, de spectaculaire zonsondergang van Amsterdam te bekijken.

Geniet van stoom

Vitaliseer jezelf in Spa Steam. Het luxe wellness centre heeft alle faciliteiten om jou volledig tot rust te laten komen. De naam Steam verwijst naar de stoommachines die hier vroeger vervaardigd werden én naar de stoom die je hier kunt vinden. Omring je door de stoom in het Turkse Stoombad en stap daarna in de heerlijke hitte van de Finse Sauna. Voor een verfrissende duik na jouw saunabezoek kun je terecht in het zwembad. Wist je dat een bezoek aan de sauna en een Turks Stoombad jouw immuunsysteem verbetert? Redenen genoeg om een bezoek te brengen aan Spa Steam tijdens jouw verblijf. Maak van jouw bezoek een echt verwenmoment en breid de wellnesservaring uit met een schoonheidsbehandeling en/of massage.

Ontdek heerlijke gerechten en hippe dranken

Bar & Brasserie Werkspoor is de hotspot voor gasten én voor iedereen uit de omgeving. Je kijkt in het restaurant je ogen uit dankzij de massieve metalen constructies, originele Heineken bierfusten en het glazen dak. Uniek zijn de metershoge raampartijen die je een uitzicht op geven Amsterdam dat nooit verveelt. Op een stralende dag neem je plaats op het buitenterras aan de kade. Je bent de hele dag welkom voor ontbijt, lunch, diner of de borrel. De smaakvolle gerechten die hier geserveerd worden bestaan uit Inntel Originals en lokale specials. Heb je dankzij de decoratie trek gekregen in een koud glas bier? Probeer ook een van de lokaal gebrouwen speciaalbieren.

Werkspoor

Het restaurant dankt zijn naam aan de fabriek die vroeger op Oostenburg gevestigd was, Werkspoor. Rond 1850 was dit de grootste machinefabriek van Nederland en kreeg het bedrijf het predicaat Koninklijk. Er werden hier onder meer stoommachines, stoomketels en machines voor de suikerindustrie vervaardigd. Rond 1890 kwam het bedrijf in financiële moeilijkheden. In 1891 werd het bedrijf voortgezet met financiële hulp van Stork, waar het nog steeds een belangrijk onderdeel van is.

Dé plek voor inspirerende Meetings & Events

Een inspirerende stad als Amsterdam vraagt om een inspirerende en flexibele Meetings & Events locatie. Inntel Hotels Amsterdam Landmark is uitermate geschikt voor verschillende bijeenkomsten van congres tot vergadering en van productpresentatie tot cocktailparty. Middels de geluidsdichte flexibele wanden is de ruimte aan te passen voor elk doeleinde. Zo kunnen we er een grote ruimte van maken of 4 kleinere break-out zalen. Het team staat klaar voor evenementen op maat. Met hun ervaring en contacten in de omgeving helpen zij om jouw programma naar een hoger niveau te tillen.

Dé hippe hotspot van Amsterdam

De plek van waaruit Amsterdam groot is geworden is weer hip. Vanaf Oostenburg voeren de koopvaardijschepen de hele wereld rond om handel te drijven. Nu komt men van over de hele wereld naar Amsterdam om de sfeer te proeven. Sinds de oprichting van de stad Amsterdam staat de stad bekend om die echte ondernemersspirit. Nergens is die spirit zo te voelen als op de Oostelijke eilanden. De ontwikkelingen staan hier nooit stil. Waar anders vind je een evenementenlocatie in een oud Russisch Koopvaardijschip? Lees ook de highlights van Amsterdam-Oost en ontdek de gezelligste winkelstraat van Amsterdam, de oudste dierentuin van Nederland en meer.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Inntel Hotels Amsterdam Landmark? Zoals wanneer je jouw wellnessovernachting kan boeken? Volg het hotel op Instagram en Facebook.

You’ll be surprised.