Kerst in Amsterdam The Innsider Online Magazine Inntel Hotels Amsterdam Centre

Kerst vieren in Amsterdam: de experts aan het woord

Met de eerste editie van de mini-reeks interviews laten we jullie kennis maken met het team van Inntel Hotels Amsterdam Centre. Een stad écht goed te leren kennen doe je door te leren van de experts. Verras je familie door kerst te vieren in Amsterdam. In deze editie delen wij de leukste tips en to-do’s voor de meest knusse dagen van het jaar.

Stel jezelf even voor…

Wij zijn het  team van Inntel hotels Amsterdam Centre en vertellen graag over onze geliefde stad!

Waarom is juist Amsterdam geschikt voor een weekend weg met de familie?

Een bezoek aan Amsterdam is net een mini-vakantie. Het voelt alsof je echt even helemaal weg bent. Er is voor alle leeftijden van alles te doen en beleven. Het is dus ook uitermate geschikt om met de hele familie van Amsterdam te komen genieten. Het ware Amsterdam proef je wandelend over de grachten en terwijl je de leuke boetieks in de 9 straatjes bezoekt.

Welke kerst of familie activiteiten in en rondom Amsterdam mag je écht niet missen?

Light festival rondvaart; hierbij ga je 1 uur op een rondvaart boot waarbij je langs alle mooie licht kunstwerken vaart.

Ice Village – Kerstmarkt & schaatsen op het museumplein, vervolgens een lekker kopje warme chocomelk

Een wandeltocht door het Oosterpark in Amsterdam met een gids op kerstavond

Zelf cocktails leren maken in het House of Bols

Bezoek de Adam Toren; hier heb je een prachtig uitzicht over Amsterdam en kan je ook nog  over de rand schommelen.

De Amsterdamse Winter Parade. Van 21 december tot en met 1 januari verandert de RAI in een gigantische kerstmarkt.

Veel klassieke kerstconcerten (ook voor jonger publiek) in Amsterdam. De beste klassieke musici uit Europa treden op in kerken, poptempels en concertzalen verspreid over de stad.

De Amsterdamse kerstmarkt in de Kromhouthal in Amsterdam Noord.

Circus Zanzara mixt van 18 december 2019 tot en met 5 Januari 2020 iedere dag circus met straattheater en experimenteert met andere theaterdisciplines in de mooie locatie, de Westergasfabriek.

Wereldkerstcircus in Carre pakt groots uit voor het 35ste jubileum met alle topartiesten uit de internationale circus wereld in het fantastische theater. Echt een aanrader.

Zijn er speciale kerst tradities die je alleen in Amsterdam terug zal zien?

Het Light festival en de Amsterdamse Winter Parade.

Hebben jullie tot slot nog tips om het weekend onvergetelijk te maken?

Ons hotel ligt middenin het centrum en is hierdoor zeer geschikt voor zowel totale ontspanning, als de stad ontdekken met mooie looproutes! Wij raden aan onze prachtige Wellness kamer met privé Sauna om na een heerlijke dag slenteren door Amsterdam na te genieten op deze prachtige kamer. 

Wij denken dat je al overtuigd bent dat Kerst in Amsterdam vieren uniek is. Nog meer inspiratie nodig voor een bezoek aan Amsterdam? Lees dan het artikel over  48 uur in Amsterdam.

You’ll be surprised!