Musea Special Zaandam - Inntel Hotels

Musea special: Zaandam

Wij zijn trots op de mooie geschiedenis van Zaandam en uiten dit in ons hotel en de kamers. Graag delen wij met jullie de leukste musea van Zaandam in deze musea special, zodat jullie nog meer kunnen leren over Zaandam.

Tsaar Peterhuisje

Eerder schreven wij al over het bezoek van Tsaar Peter aan Zaandam. Het huisje waar hij heeft verbleven ligt niet ver van het hotel vandaan en is dagelijks vanaf 10 uur geopend. Vele bekende personen gingen je al voor, van presidenten tot ons eigen konijn Napoleon. Breng dus nu zelf een bezoek aan het Tsaar Peterhuisje. Boek een overnachting in de meest unieke hotelsuite van Nederland, de Tsaar Peter Suite, om in deze sfeer te blijven.

Zaanse Schans

Wie een bezoek aan Zaandam brengt kan de Zaanse Schans natuurlijk niet overslaan. Buiten de mooie molens en verschillende foto mogelijkheden kun je hier ook terug stappen in het verleden met de museumlocaties van het Zaans Museum, het wevershuis, de Kuiperij en het Jisperhuisje.

Zaans Wevershuis

Het Zaans Wevershuis op de Zaanse schans was een thuisweverij waar twee gezinnen te midden van vijf weefgetouwen woonden. Het is een interactief museum waar je ook zelf achter het weefgetouw kunt kruipen. Wie weet ontdek je wel een hele nieuwe passie.

De Kuiperij

Altijd al willen weten hoe die mooie vaten gemaakt worden? In De Kuiperij kan je hier alles over leren. Er zijn zelfs vrijwilligers aanwezig die demonstreren hoe je vaten kuipt.

Jisperhuisje

Jisp is het kleinste dorp van de Zaanstreek. Het Jisperhuisje is een visserhuis waar je kunt leren hoe men daar leefde en werkt. Ook kun je hier een klederdracht foto maken. Say cheese!

Verkade Experience

Een van de meeste bekende producten uit de Zaanstreek is misschien wel Verkade. In het Zaans Museum kun je de Verkade Experience vinden. Ook hier kun je zelf aan de slag met verschillende spelletjes en je eigen chocoladereep. Wist je trouwens dat wij ons eigen Verkade koekje hebben in het plafond van ons restaurant?

Hembrug Museum

Het Hembrug Museum is een gratis te bezoeken openlucht tentoonstelling. Ideaal voor de warme dagen. Je leert hier alles over de wapen- en munitiefabriek die hier tot 2003 gevestigd was. Je kunt hier ook een rondleiding over het terrein boeken, die kost €10.-

Wij hopen dat deze tips jouw bezoek aan Zaandam nog leuker zal maken. Welk museum ga jij zeker bezoeken?

You’ll be surprised!