Top 5 films over hotels - The Innsider - Inntel Hotels

Top 5 films over hotels

Het is de perfecte tijd om op de bank te zitten en een goede film te kijken. Daarom hebben wij een top 5 films over hotels voor jullie samengesteld. Alle genres komen voorbij. Films om te lachen, kinderfilms, films gebaseerd op ware gebeurtenissen en thrillers.

1.     The Best Exotic Marigold hotel (comedy, 2011)

Na je pensioen in een luxe hotel gaan wonen. Wie droomt daar niet van? In The Best Exotic Marigold hotel besluit een groep gepensioneerden te verhuizen naar een hotel in India. In India aangekomen blijkt de restauratie van het ooit zo chique hotel echter te zijn stilgevallen sinds de onstuimige manager Sonny Kapoor in conflict is geraakt met de aannemer. Water is er… soms. En elektriciteit is er ook… soms. Luxe vinden de gepensioneerden dus niet in India, maar wel verassende levenslessen, rust en liefde.
Rollen zijn weggelegd voor grote namen zoals Judi Dench (James Bond), Maggie Smith (Harry Potter, Downtown Abbey) en Bill Nighy (Love Actually). Het beste is dat er ook een vervolg is! Nog meer kijkplezier dus.

2.     The Grand Budapest hotel (comedy, 2014)

The Grand Budapest hotel gaat over een bekend Europees hotel door de jaren heen zoals gezien door de ogen van de conciërge. Samen met de lobbyjongen beleeft hij excentrieke avonturen. Een spectaculaire diefstal & opsporing van een waardevol Renaissance schilderij, een dodelijke strijd om een familiefortuin, een wanhopige achtervolging op motoren, in treinen, op sledes & ski’s én een opbloeiende liefde. Dit alles tegen de achtergrond van een drastisch veranderend Europa in de jaren tussen de twee Wereldoorlogen.
Ook in deze film spelen veel bekende spelers zoals Ralph Fiennes (The English Patient, Harry Potter) en Jude Law (Sherlock Holmes, The talented mr. Ripley).

3.     Hotel Transylvania (kinderfilm, 2012)

Leer bekende monsters zoals Dracula en Frankenstein op een andere manier kennen in deze tekenfilm voor het hele gezin. Hoteleigenaar Dracula doet alles om zijn dochter te beschermen tegen de mensenwereld. Als er een mens in zijn hotel voor monsters komt doet hij alles om iedereen te laten denken dat het ook een monster is. De film is zo goed ontvangen dat er inmiddels 3 delen zijn.

4.     Hotel Mumbai (actie, 2018)

Hotel Mumbai is een film die je op het puntje van je stoel laat zitten. De inspiratie voor deze spannende thriller waren de aanslagen in Mumbai in  november 2008. Volg de helden van het personeel terwijl zij er alles aan doen om hun gasten te beschermen. Gedurende 68 uur zitten honderden mensen gevangen in het hotel en vechten ze voor hun leven wanneer blijkt dat de commando’s te ver weg zijn om op korte termijn te helpen. De plaatselijke politie grijpt in en het hotelpersoneel stelt zelfs in deze verschrikkelijke omstandigheden de veiligheid van hun gasten voorop.

5.     Bad Times at the El Royale (thriller, 2018)

Bad Times at the El Royale is een spannende actie-thriller over een motel waar van alles gebeurd. Het is geen film van Quentin Tarrantino, maar heeft wel dezelfde sfeer. Zeven vreemdelingen, die ieder een geheim met zich meedragen, ontmoeten elkaar in El Royale. Dit vervallen hotel in Lake Tahoe heeft een zeer donker verleden. In de loop van één noodlottige nacht zal iedereen nog een laatste kans krijgen op verlossing, voordat de hel losbreekt.
Er zijn rollen weggelegd voor bekende acteurs zoals Jeff Bridges(The Big Lebowski, True Grit), Chris Hemsworth (Thor, The Avengers) en Dakota Johnson(Fifty shades of Grey).

Dit was onze top 5 films die zich afspelen in een hotel. Wij wensen jullie veel kijkplezier en verwelkomen jullie graag in de toekomst voor een wat meer ontspannen hotelbezoek.

Thuis een hotelgevoel creëren? In The Innsider geven wij tips!