Zaanstreek, het walhalla voor chocolade addicts

Chocolade in de Zaanstreek heeft een rijke historie. Wereldspelers als Cacao Grootes en Chocolaad, Pette, Arriba Chocolade en uiteraard Verkade komen allemaal uit de Zaanstreek. Tegenwoordig ruik je niet alleen cacao in de Zaanstreek, maar is er ook weer veel te beleven rondom cacao. Daarom speciaal voor de chocoladeliefhebbers: waar moet je zijn om meer te weten te komen over de wereld van cacao en waar eet je de lekkerste chocolade?

Proef, voel en ruik cacao in het Cacaolab van Zaansgedaan
De naam zegt het eigenlijk al, bij Cacaolab van Zaansgedaan ontdek je hoe je chocolade maakt van cacaobonen en wat de ware smaak van chocolade is. Tijdens een van de workshops leer je chocolade te maken op traditionele wijze door gebruik te maken van vijzels, authentieke werktuigen en antieke fabrieksmallen. En wat je maakt mag natuurlijk mee naar huis! Het Cacaolab staat aan de Zaan tussen de molens. Dit is de plek waar al twee eeuwen lang cacaobonen worden gemalen en chocolade wordt gemaakt. Loop binnen en geniet van heerlijke chocolade en verse cacao of boek een workshop.

Nieuwe chocoladefabriek “De Euforij”
Er opent een nieuwe chocoladefabriek in de Zaanstreek, De Euforij. De Euforij maakt gebruik van alle ingrediënten en middelen die sinds de historie in de Zaanstreek te verkrijgen zijn om zo de unieke smaak te behouden. Denk hierbij aan de machines en de belangrijkste ingrediënten zoals cacaomassa en cacaoboter. De chocolade is geheel verpakt in Zaanse stijl met gevels die je in en uit kan schuiven. Wie wil er nou niet zo’n reep cadeau krijgen? De chocolade is onder andere te koop bij de receptie van Inntel Hotels Zaandam.

Beleef de wereld van chocolade tijdens het Chocoa Festival
Van chocolade krijg je nooit genoeg! Elke februari vindt het tweedaagse Chocoa chocolade festival plaats in de Beurs van Berlage, Amsterdam. Van tastings en presentaties tot aan ontwikkelingen en trends in de chocoladewereld, als chocolade addict ben je hier in de zevende hemel. Leer daarnaast de makers en de experts achter de chocolade kennen. Ook Cacaolab van Zaansgedaan is op zondag 7 februari aanwezig tijdens het festival. Proef en geniet van nieuwe, spannende smaken van chocolade in combinatie met wijn, koffie of speciaalbier.

Maak je chocolade beleving compleet met een verblijf in Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Niet alleen de Zaanse huisjes in de unieke gevel van het hotel zijn een echte blikvanger, maar ook de hotelkamers verwijzen naar de producten van oudsher, zoals cacao. De smaken van de Zaanstreek kunnen geproefd worden in Bar & Restaurant Puur Saen.

BEKIJK HOTEL