10 mooiste fotolocaties van Amsterdam

Grachtenpanden, musea, parken en lekker eten, allemaal onderwerpen voor deelbare foto’s. Na een stedentrip is het leuk om foto’s te laten zien aan vrienden en familie. Wij hebben een overzicht gemaakt van 10 mooiste fotolocaties van Amsterdam. Deze hebben wij onderverdeeld in authentieke Amsterdamse iconen en niet te missen moderne locaties.

Klassiek Amsterdam

10 mooiste fotolocaties van Amsterdam - The Innsider - Inntel Hotels
Foto door Javier M.

1. Grachtenpanden Damrak
Wanneer je Amsterdam Centraal Station uitgaat en richting de Dam loopt kom je langs deze iconische grachtenpanden. Met de juiste belichting schiet je zo een leuke plaat.

Magere brug Amsterdam - The Innsider
Foto door Jaime de la Fuente

2. Magere brug
“Lovers bridge” zo noemt men de Magere Brug ook wel eens. Waarschijnlijk door de vele koppels die hier poseren. In veel trouwalbums staan foto’s die genomen zijn op deze beroemde brug.

De Zolderkerk - The Innsider
Foto door Arjan Bronkhorst

3. Ons lieve heer op solder
Deze bijzondere zolderkerk is te vinden op de Oudezijds Voorburgwal. Het mooie interieur met de bijzondere kleur genaamd paarse dodekop levert mooie plaatjes op. De kerk is onderdeel van museum Ons’lieve heer op solder.

10 mooiste fotolocaties van Amsterdam - The Innsider - Inntel Hotels
Foto door Graeme Churchard

4. Rijksmuseum
Een bezoek aan het Rijksmuseum is altijd aan te bevelen. Wie geen tijd heeft om de Nachtwacht te bezoeken kan toch poseren met dit prachtige gebouw.

 

 

Zevenlandenhuizen - The Innsider
Foto door Marie-Charlotte Pezé

5. De Zevenlandenhuizen
De Zevenlandenhuizen in de Roemer Visscherstraat zijn ook heel fotogeniek.  Ze zijn het werk van architect Tjeerd Kuipers en reflecteren duidelijk naar het exotisme van de negentiende eeuw. Veel mensen poseren vooral in het portiek van het Spaanse huis.

 

 

 

 

 

Modern Amsterdam

A'DAM Tower & EYE - The Innsider
Foto door Marie-Charlotte Pezé

6 & 7.  A’DAM toren en EYE Filmmuseum
Amsterdam telt ook vele moderne, mooie fotolocaties. In Amsterdam Noord staan er twee naast elkaar. De A’DAM toren en EYE Filmmuseum. Het leuke is dat deze met de gratis veerboot vanaf Amsterdam Centraal te bereiken zijn.

REM Eiland - The Innsider
Foto door Koen Smilde Photography

8. REM-Eiland
Voormalig broadcast platform van piratenzender TV Noordzee het REM Eiland ziet er niet alleen bijzonder uit. Het biedt ook een spectaculair uitzicht over Amsterdam. Tegenwoordig is het een restaurant dus voor iedereen toegankelijk.

 

NEMO - The Innsider

9. NEMO
Veel mensen vinden NEMO op een schip lijken. Het ontwerp is eigenlijk geïnspireerd door waar het gebouw op staat: “De IJ-tunnel”. Daar waar de tunnel omlaag gaat, gaat het gebouw omhoog.

Mama Kelly - The Innsider

10. Mama Kelly
Mama Kelly is een restaurant met een geheel roze interieur. Een leuke en bijzondere plek om Instagram waardige foto’s te maken. Uiteraard onder genot van een lekker gerecht of drankje.

 

Midden in Amsterdam slapen op loopafstand van alle mooie plekken, of overnacht je liever op een locatie net buiten de stad? Boek dan een van onze hotels!

 

Inntel Hotels Amsterdam Centre

Bij het 4* hotel in het centrum van de stad weten ze alles over de verborgen schatten van Amsterdam. Tijdens de bouw zijn er talloze ontdekkingen gedaan waardoor men vermoed dat hier vroeger een heus stadskasteel stond. De gevonden schatten zijn te bezichtigen in de vitrinekast tegenover de bar.

BEKIJK HOTEL

 

Inntel Hotels Amsterdam Landmark

Aan de VOC-kade in het Oostelijk havengebied is de robuuste eyecatcher aan het water gevestigd, met een thema geïnspireerd op het rijke industriële verleden van de omgeving. Vanaf het hotel ben je in mum van tijd bij alle highlights van Amsterdam.

BEKIJK HOTEL

 

Inntel Hotels Amsterdam Zaandam

Het meest unieke hotel ter wereld is vanaf Amsterdam Centraal Station in slechts 12 minuten te bereiken. De opmerkelijke buitenkant is wereldberoemd. Ontdek ook de binnenkant waar de Zaanse historie verwerkt is in een modern interieur.

BEKIJK HOTEL

 

Is Amsterdam jouw bestemming deze winter en wil je nog meer inspiratie voor jouw bezoek? Lees ook onze artikelen over ons ‘programma met de leukste uitjes en tips van de lokale experts.

You’ll be surprised.