Grachtenpanden, musea, parken en lekker eten, allemaal onderwerpen voor deelbare foto’s. Na een stedentrip is het leuk om foto’s te laten zien aan vrienden en familie. Wij hebben een overzicht gemaakt van 10 mooiste fotolocaties van Amsterdam. Deze hebben wij onderverdeeld in authentieke Amsterdamse iconen en niet te missen moderne locaties.

Klassiek Amsterdam

10 mooiste fotolocaties van Amsterdam - The Innsider - Inntel Hotels

Foto door Javier M.

1. Grachtenpanden Damrak
Wanneer je Amsterdam Centraal Station uitgaat en richting de Dam loopt kom je langs deze iconische grachtenpanden. Met de juiste belichting schiet je zo een leuke plaat.

Magere brug Amsterdam - The Innsider

Foto door Jaime de la Fuente

2. Magere brug
“Lovers bridge” zo noemt men de Magere Brug ook wel eens. Waarschijnlijk door de vele koppels die hier poseren. In veel trouwalbums staan foto’s die genomen zijn op deze beroemde brug.

De Zolderkerk - The Innsider

Foto door Arjan Bronkhorst

3. Ons lieve heer op solder
Deze bijzondere zolderkerk is te vinden op de Oudezijds Voorburgwal. Het mooie interieur met de bijzondere kleur genaamd paarse dodekop levert mooie plaatjes op. De kerk is onderdeel van museum Ons’lieve heer op solder.

10 mooiste fotolocaties van Amsterdam - The Innsider - Inntel Hotels

Foto door Graeme Churchard

4. Rijksmuseum
Een bezoek aan het Rijksmuseum is altijd aan te bevelen. Wie geen tijd heeft om de Nachtwacht te bezoeken kan toch poseren met dit prachtige gebouw.

 

 

Zevenlandenhuizen - The Innsider

Foto door Marie-Charlotte Pezé

5. De Zevenlandenhuizen
De Zevenlandenhuizen in de Roemer Visscherstraat zijn ook heel fotogeniek.  Ze zijn het werk van architect Tjeerd Kuipers en reflecteren duidelijk naar het exotisme van de negentiende eeuw. Veel mensen poseren vooral in het portiek van het Spaanse huis.

 

 

 

 

 

Modern Amsterdam

A'DAM Tower & EYE - The Innsider

Foto door Marie-Charlotte Pezé

6 & 7.  A’DAM toren en EYE Filmmuseum
Amsterdam telt ook vele moderne, mooie fotolocaties. In Amsterdam Noord staan er twee naast elkaar. De A’DAM toren en EYE Filmmuseum. Het leuke is dat deze met de gratis veerboot vanaf Amsterdam Centraal te bereiken zijn.

REM Eiland - The Innsider

Foto door Koen Smilde Photography

8. REM-Eiland
Voormalig broadcast platform van piratenzender TV Noordzee het REM Eiland ziet er niet alleen bijzonder uit. Het biedt ook een spectaculair uitzicht over Amsterdam. Tegenwoordig is het een restaurant dus voor iedereen toegankelijk.

NEMO - The Innsider

9. NEMO
Veel mensen vinden NEMO op een schip lijken. Het ontwerp is eigenlijk geïnspireerd door waar het gebouw op staat: “De IJ-tunnel”. Daar waar de tunnel omlaag gaat, gaat het gebouw omhoog.

Mama Kelly - The Innsider

10. Mama Kelly
Mama Kelly is een restaurant met een geheel roze interieur. Een leuke en bijzondere plek om Instagram waardige foto’s te maken. Uiteraard onder genot van een lekker gerecht of drankje.

 

Dat waren onze 10 mooiste fotolocaties van Amsterdam. Meer inspiratie nodig voor jouw stedentrip naar onze hoofdstad? Lees dan ook 48 uur in… Amsterdam.

Wellness kamer - Inntel Hotels Amsterdam Centre

Midden in Amsterdam slapen op loopafstand van alle mooie plekken? Boek dan een kamer bij Inntel Hotels Amsterdam Centre.

You’ll be surprised!