48 uur in Zaandam - The Innsider - Inntel Hotels

48 uur in… Zaandam

Inntel Hotels Amsterdam Zaandam ligt op loopafstand van vele bezienswaardigheden van zowel Amsterdam als Zaandam. Het centraal gelegen 4-sterren hotel heeft 159 unieke ingerichte kamer. Wat dacht je van de unieke Tsaar Peter suite of de Grondleggers suites met eigen sauna, whirlpool en regendouche? Of ga je liever even onderdompelen in het zwembad? Ter inspiratie stelden wij alvast een schema voor 48 uur in Zaandam voor je samen.

Vrijdag

17:00 uur
Nadat je ingecheckt hebt en even bent bijgekomen van de uitzonderlijke buitenkant van Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Kan je heerlijk gaan ontspannen in onze Wellness Club. Laat je masseren of kom tot rust in de Finse sauna of Turks stoombad. Als hotelgast maak je gratis gebruik van het zwembad, de Finse sauna, het Turks stoombad en de tropische stortdouche.

19:00 uur
Wanneer je volledig ontspannen bent kan je heerlijk een drankje drinken of een hapje eten in restaurant Puur Saen. Geniet hier van heerlijke gerechten met pure Zaanse ingrediënten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Zaanse mosterdsoep?

Zaterdag

08:00 uur
Geniet in restaurant Puur Saen geheel in stijl van het internationaal ontbijtbuffet met Champagne, inclusief vers geperste jus d’orange, warme broodjes en diverse soorten beleg. Hiermee begin je een dag vol culturele ontdekkingen in ieder geval goed.

10:00 uur
Waan je in de 18e/19e eeuw tijdens een bezoek aan de Zaanse Schans. Hier ben je al snel een dag zoet. Op de Zaanse Schans kan je verschillende musea bezoeken. Aangezien de Zaanse Schans aan rivier de Zaan ligt is, naast een wandel– of fietstocht, het ook een idee om een rondleiding op een boot te doen.

12:45 uur
Een heerlijke lunch op de Zaanse Schans kan bijvoorbeeld bestaan uit echte Hollandse pannenkoeken bij restaurant de Kraai of verse broodjes uit het bakkerijmuseum. Voor ieder wat wils!

15:00 uur
Naast 7 verschillende musea zijn er prachtige wandel-, fiets– en vaarroutes, fotowaardige molens en leuke winkeltjes te bezoeken. Wij hebben de musea alvast voor je op een rij gezet in onze Musea Special van Zaandam, om de keuze makkelijker te maken.

19:00 uur
Voor het diner, kun je gewoon op de Zaanse Schans blijven. Restaurant D’Swarte Walvis  is een welbekend restaurant in de Zaanstreek. Blijf je liever in de buurt van het hotel? Op loopafstand van het hotel, in het centrum van Zaandam, bevinden zich voldoende restaurants om uit te kiezen.

22:00 uur
Ook in de avonduren is er genoeg keuze in Zaandam. Nadat je bij de bioscoop een leuke film hebt gezien, kun je nog een borrel drinken op de Dam. Kortom,  dit is voldoende om een heerlijke avond te hebben. Voor wie net wat meer wilt; Amsterdam staat het meest bekend om het nachtleven en is makkelijk te bereiken vanuit Zaandam.

Zondag

10:00 uur
We beginnen de zondag na een wederom heerlijk ontbijt met een stukje cultuur. Op loopafstand van Inntel Hotels Amsterdam Zaandam vind je namelijk het Tsaar Peterhuisje. Als je benieuwd bent naar deze historie, lees dan ook eens ons artikel hierover.

13:00 uur
Een heerlijk middagje in het centrum van Zaandam, aan de voet van Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Beginnend met een lunch bij ’t Groene Pandje. Het centrum van Zaandam is onlangs vernieuwd en werd in 2015 als Beste Binnenstad uitgeroepen.

18:00 uur

Het weekend zit erop! Tijd om het weekend af te sluiten. Tot de volgende keer!

Nog meer citytrips op de planning staan? Lees dan ook eens:  48 uur in…Rotterdam, 48 uur in…Utrecht, 48 uur… in Amsterdam en 48 uur… in Eindhoven.

Klaar om 48 uur in Zaandam door te brengen? Boek jouw hotelkamer via onderstaande button!
BEKIJK HOTEL


You’ll be surprised!