Fietsroutes in de Zaanstreek - The Innsider - Inntel Hotels

Fietsroutes in de Zaanstreek

Rondom Zaandam zijn er vele fietsmogelijkheden. Dwars door mooie natuurgebieden, langs molens, Zaanse huisjes, pittoreske dorpen en historische forten. Wij lichten graag een paar mooie fietsroutes in de Zaanstreek toe. Pak de fiets en een picknickmand en geniet van een mooie fietstocht. 

Zaanse schans

Wanneer we aan de Zaanstreek denken is de Zaanse Schans een van de eerste dingen waar wij aan denken. Het is een prachtig gebied waar heerlijk gefietst kan worden. Kies bijvoorbeeld voor de Fietsroute langs de Zaan. Deze route van net iets meer dan 39 kilometer neemt u mee langs de molens, industriegebieden en door oer-Hollands landschap.

Of kies voor de Zaanstreek route. Deze route van ongeveer 49 kilometer neemt u mee langs de Zaanse schans en door de natuurgebieden Wormer- en Jisperveld. Geniet van de natuur, originele Zaanse huisjes en de molens tijdens deze unieke fietstocht.

Langs de leukste dorpen

Noord-Hollandse dorpen hebben veel te bieden op het gebied van historie, cultuur en mooie huizen. De fietsroute langs het voormalige eiland Marken is ongeveer 60 kilometer en gaat ook langs Volendam waar de palingsound zijn oorsprong vind. Wie weet komt u Jan Smit, Nick en Simon, BZN of de Drie J’s wel tegen. Naast deze bekende dorpen gaat de route ook dwars door mooie natuurgebieden die de perfecte gelegenheid bieden voor een picknick.

Fortenfietsroute langs de Zuiderzee

Ter verdediging van Amsterdam is er een heel netwerk met forten en verdedigingswerken genaamd De Stelling van Amsterdam. Dit gebied telt ook vele leuke wandel- en fietstochten. De Fortenfietsroute langs de Zuiderzee is daar één van. Deze 42 kilometer lange route begint en eindigt bij Station Purmerend en gaat langs verschillende bekende plaatsen zoals Edam en Volendam. Zo kunt u onderweg ook een goed stuk kaas of paling scoren.

Slapen in de Zaanstreek

Na een lange dag fietsen is het belangrijk om goed uit te rusten. Daarvoor is Inntel Hotels Amsterdam Zaandam uitermate geschikt. Achter de iconische façade van 70 Zaanse huisjes zit alles voor een ontspannen overnachting. Voor een ontspannen en actief verblijf hebben we verschillende passende Specials.

Rust & Relax Special

Kom helemaal uitgerust thuis na een actieve fietsvakantie. Met het Rust & Relax arrangement slaapt u in een Grondleggers Junior Suite met whirlpool en privésauna, ontbijtbuffet s’ ochtends en een late check-out.

Overnachting in Grondleggers Suite | Inclusief late check-out en ontbijt  | Vanaf  75 p.p.

Bekijk de Rust & Relax special

Dat waren een paar van de mooiste fietsroutes in de Zaanstreek. Lees ook 48 uur in … Zaandam voor meer inspiratie omtrent activiteiten in Zaandam.

You’ll be surprised.