Bezoek de bloemenvelden van Nederland

De zon gaat meer schijnen, de temperatuur gaat omhoog en de lammetjes mogen naar buiten. Dat betekent ook dat de bloemen weer gaan bloeien. Wie wordt er niet vrolijk van al die kleurrijke tulpen, hyacinten, krokussen en narcissen? Bezoek daarom nu de bloemenvelden van Nederland. In dit artikel vindt u de beste plekken met de mooiste bloemenspektakels.

Bezoek de bloemenvelden van Nederland

De naam zegt het al: Nederland staat in het voorjaar vol met langgerekte narcissenvelden, hyacintenvelden, krokussenvelden en tulpenvelden. Het is dan ook de perfecte plek om op een zonnige dag hier heerlijk te wandelen of een fietstocht te maken. De Bollenstreek begint boven Leiden en houdt op bij Haarlem, dus er is genoeg gebied om te verkennen. De meeste bollenvelden zult u vinden rondom Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout. Deze dorpen liggen allemaal dicht bij elkaar, dus de beste optie is om op de fiets te springen om de pracht van alle bloemenvelden te bewonderen. u kunt fotopauzes nemen om de mooie ervaring later terug te kijken, maar let op: het wordt niet gewaardeerd als u in de bloemenvelden gaat staan. Blijf dus aan de rand van de velden.

Tip van ons: bent u uitgekeken op de bloemen, geniet dan van een wandeling op het strand. De Bollenstreek ligt vlak achter de duinen, dus het strand is gemakkelijk te bereiken.

Bloemencorso

De Bloemencorso Bollenstreek is een groots jaarlijks evenement. Vanaf Noordwijk naar Haarlem rijdt er een lange parade met schitterende praalwagens langzaam door de Bollenstreek, met ruimte voor honderdduizenden bezoekers. Deze praalwagens zitten vol opgestoken narcissen, hyacinten, tulpen, krokussen en andere bloemen, wat een indrukwekkend beeld geeft. Elk jaar zit er een ander thema aan de Bloemencorso verbonden, dus het is keer op keer een nieuw spektakel. Naast de praalwagens, maken ook auto’s versierd met bloemboeketten, muziekwagens en fanfares onderdeel uit van de stoet. Een feestelijke stemming is dus zeker aanwezig!

Praalwagen expo

Op zondag 23 april kunt u nog een laatste keer genieten van de prachtige praalwagens! In het bruisende centrum van Haarlem kunt u tussen gezellige terrasjes, muziek en entertainment de mooiste foto’s maken. Vergeet niet om de wagens om 17:00 uur uit te zwaaien met een laatste groet!

Keukenhof - Bezoek de Bloemenvelden van Nederland - Keukenhof
Keukenhof

Waarschijnlijk doet Keukenhof bij veel mensen een belletje rinkelen: het is het grootste en bekendste bloemenpark van de wereld. Niet voor niks dat hier jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers komen genieten van alle bloemen. Krijg hier het ultieme lentegevoel met de meer dan 7 miljoen tulpen, hyacinten, narcissen, anjers, irissen en andere bloemen die hier bloeien. Met maar liefst 15 kilometer aan wandelpaden heeft u eindeloos plezier voor je zintuigen; niet alleen ziet het er spectaculair uit, de geuren van alle soorten bloemen zorgen ook voor een waar feestje in je neus.

Naast de verschillende bloementuinen- en paviljoens, is er nog meer in het park te beleven. Zo is er kunst van het Kröller-Möller museum, een fluisterboot en een dierenweide. Voor de kinderen is er ook een speeltuin en mogelijkheid voor een speurtocht. Van 23 maart tot en met 14 mei is Keukenhof open voor bezoekers.

Boek hier uw tickets en vind meer informatie voor Keukenhof 2023.

Bezoek de bloemenvelden van Nederland en geniet van een heerlijke overnachting bij Inntel Hotels Amsterdam Zaandam of Inntel Hotels Amsterdam Centre.

Lees hier over een andere leuke fietsroute die u kunt doen, deze keer in de Zaanstreek.

You’ll be surprised!