Een van de meeste populaire gerechten op onze kaart is de Inntel’s Original Lakenvelder Beef Burger. Vandaag delen we dit geheime recept met jou, voor als je onze burger erg mist. Gaat er niets boven de culinaire touch van onze chefs? Blijf dan overnachten; de Inntel Original Beef Burger staat uiteraard op het roomservice menu en vanaf 1 juni zijn de restaurants van Inntel Hotels ook weer open.

Ingrediënten

Deze ingrediëntenlijst is gebaseerd op 1 persoon. Sommige groente zal je niet helemaal gebruiken. Onze tip is om die te verwerken in een lekkere salade.

  • 1 Lakenvelder beef burger van 200 gram
  • 1 hamburgerbol
  • 1 Romaanse sla
  • 30 gram augurk
  • 50 gram tomaat
  • 30 gram rode ui chutney
  • 15 gram bacon
  • 1 ei
  • 20 gram Reypenaer 1 jaar gerijpt
  • 30 gram piccalilly mayonaise
  • Zout en peper

Lakenvelder is een oudhollands koeienras van Nederlandse bodem. De Lakenvelder is een opvallende verschijning door de witte band over haar rug en buik. Ze is van oorsprong een trekdier en loopt het grootste deel van het jaar buiten in de wei. Mocht je deze niet bij jouw slager of supermarkt kunnen krijgen is een Angus of Wagyu burger een goed alternatief.

Benodigdheden

  • Grill of grillpan
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Keukenpapier

De burger is het lekkerste van de grill of uit de grillpan. Mocht je deze niet hebben kan je hem ook in de koekenpan braden. Let dan wel op dat je ook boter of olie nodig hebt.

Bereidingswijze

Een goede voorbereiding is het halve werk. In de keuken zorgen we voor een goede mise-en-place zodat we de gerechten snel naar de tafel kunnen brengen. Zorg eerst voor een schoon werkblad en dan dat alles klaar staat.

Was en snijd de groente en leg deze aan de kant. Bak vervolgens de bacon in de koekenpan en leg deze op keukenpapier om uit te lekken. Zorg dat de grill goed heet is en kruid ondertussen de burger met zout en peper. Gril de burger 3 minuten aan een kant en 5 minuten aan de andere kant voor een medium-rare burger. Bak ondertussen het ei in de koekenpan. Snijd de hamburgerbol doormidden en leg deze 15 seconden op de grill met de binnenkant op het gril gedeelte.

Tijd om die heerlijke burger samen te stellen. Smeer het brood in met de piccalilly mayonaise en leg hierop de sla, tomaat en augurk. Dan is het tijd voor de burger. Op de burger plaats je vervolgens de rode ui chutney, kaas, bacon en het gebakken ei.

En dan is het tijd om te smullen. In onze restaurants wordt de Inntel’s Original Beef Burger geserveerd met farm frites en mayonaise.

BOEK JOUW VERBLIJF

 

You’ll be surprised