Musea Special Utrecht - The Innsider - Inntel Hotels

Musea Special: Utrecht

De centraal gelegen stad Utrecht is zoveel meer dan een plek om doorheen te reizen. De Domtoren en de oude gewelven maken het onder andere tot een mooie monumentale stad. Ook voor leuke activiteiten zijn er genoeg mogelijkheden. In deze musea special Utrecht hebben we een aantal van de musea voor jullie uitgelicht.

Spoorwegmuseum

Voor liefhebbers van het spoor is Inntel Hotels Utrecht Centre natuurlijk al een hele leuke locatie, maar Utrecht biedt nog veel meer leuke activiteiten aan. Bij Het Spoorwegmuseum is er treinplezier voor jong en oud te beleven. Het plezier begint al voor je er bent. Elk half uur kun je met de trein vanaf Utrecht Centraal Station naar het museum. In het museum ontdek je hoe de trein de wereld heeft veranderd. Stap in oude treinen, neem plaats in de koninklijke wachtkamer, bezoek spannende attracties en entertainende theatershows kortom beleef hier een volle dag plezier.

Nijntje museum

Utrecht is de geboortestad van Dick Bruna en daardoor ook van Nijntje. Als je door de stad loopt dan vallen de verkeerslichten met Nijntje al snel op. Daarnaast is er in Utrecht ook een heus Nijntje Museum. Dit museum is speciaal voor peuters en kleuters.

DOMunder

Als je interesse hebt in geschiedenis en archeologie, bezoek dan DOMunder. Hier ga je, met behulp van een slimme zaklamp, op ondergrondse ontdekkingsreis door 2000 jaar geschiedenis. Ideaal om te combineren met een bezoek aan de Dom.

Museum Speelklok

Zin in wat muziek? Bij Museum Speelklok hebben ze zelfspelende muziekinstrumenten in alle soorten en maten. Van kleine speeldoosjes tot dans- en straatorgels. Wist je dat straatorgels alleen nog maar in Nederland worden gebouwd?

Sonnenborgh

Voor wie zich graag tussen de sterren begeeft is er Sonnenborgh. In het planetarium kun je sterren zelfs op klaarlichte dag zien doormiddel van projectie. Ook hebben ze een telescoop waar je s ’avonds echte sterren kunt kijken.

Genoeg te beleven in Utrecht dus. Nog meer inspiratie nodig? Lees dan ook 48 uur… in Utrecht. Of een van onze andere musea specials over Zaandam.

You’ll be surprised!