Woensdag 15 februari heeft Inntel Hotels Amsterdam Landmark een koopovereenkomst gesloten met Oostenburg SGN voor een grondkavel op Oostenburg in Amsterdam voor de ontwikkeling van een viersterrenhotel met circa 300 kamers, deels met sauna en/of whirlpool. Op de begane grond, aan de VOC-kade, komt een bijzonder restaurant gericht op de gasten van het hotel en bewoners uit de buurt. Op de eerste en tweede verdieping komen vergaderzalen en wellness faciliteiten met zwembad.

Het ontwerp van het gebouw refereert aan het rijke industriële verleden van de locatie en zal een landmark voor de omgeving vormen. Inntel Hotels Amsterdam Landmark  is dan ook een toepasselijke naam voor het hotel. Volgens planning wordt begin 2018 met de bouw begonnen en zal in oktober 2020 het hotel worden geopend. Karin Geurts, directeur van Inntel Hotels, is trots op de totstandkoming van dit hotel, dat na realisatie het tweede hotel in het centrum van Amsterdam is van de hotelketen.

In hotel Amsterdam Landmark participeren Inntel Hotels en Introvast. Bij oplevering is dit het zevende hotel van Inntel Hotels, en het tweede hotel in Amsterdam centrum. Oostenburg SGN is een dochtermaatschappij van Stichting Stadgenoot. In 2008 kocht Stadgenoot de ontwikkellocatie Oostenburg van bouwbedrijf Heijmans. Stadgenoot nam toen de verplichting van Heijmans over de bouwkavel te zijner tijd aan te bieden aan Introvast voor de ontwikkeling van een hotel.

Inntel Hotels blijft groeien en heeft op 14 januari 2019 de deuren van het nieuwe 4-sterren Inntel Hotels Utrecht Centre geopend.  

 

Gerelateerde berichten