Inntel Hotels & Mainport Design Hotels - What is a wellness hotel

Wat is een wellness hotel?

Spa en wellness hebben een lange geschiedenis. De samensmelting van badhuizen en hotels bieden ultieme ontspanning en worden wellness hotels genoemd. In dit artikel lichten we toe wat een wellness hotel is en hoe de Inntel Hotels wellness hotels tot stand zijn gekomen. 

Het ontstaan van wellness hotels

Van oudsher is de term wellness, het streven naar een gezond lichaam en geest. Een hotel heeft als doel onderdak te bieden voor reizigers. In de loop der tijd zijn de voorkeuren van reizigers veranderd. Wellness en hotels zijn in het verleden altijd twee compleet verschillende dingen geweest. Binnen verschillende culturen bestaat de ‘wellness’ al eeuwen lang. De betekenis in combinatie met toerisme wordt uitgebreid beschreven in het artikel ‘Wellness Toerisme’. Door de jaren heen groeide een behoefte naar meer ontspanning binnen de hotelbranche. Alleen een goed bed waarin u heerlijk wakker wordt voldoet niet meer aan voldoende ontspanning voor gasten.

Wellness hotelgasten

Alle reizigers, van de drukke zakelijke gast tot de genietende vakantieganger, hebben hetzelfde doel, ontspanning voor lichaam en geest. Waarom ze deze ontspanning nodig hebben verschilt wel. Veel zakelijke reizigers ervaren spanning tijdens de reis en voor zij een belangrijke bespreking hebben. Na een lange intensieve werkdag is het fijn om uw hoofd leeg te maken in een sauna, zwembad of gym. Toeristen komen een stad of regio ontdekken, bezoeken musea en winkelen. Dit vraagt eveneens voor een ontspannende om ultieme ontspanning.

Door deze inspannende activiteiten van de verschillende doelgroepen is de vraag ontstaan naar meer ontspanningsmogelijkheden in hotels. Hieruit zijn wellness hotels ontwikkeld, zodat de wensen van de gasten kunnen worden vervuld.

Luxe wellness hotels bij Inntel Hotels

Onze hotels Amsterdam Landmark, Amsterdam Zaandam, Den Haag Marina Beach en Utrecht Centre hebben ook een zwembad om in af te koelen en baantjes te trekken. Ontspannen kan niet alleen in de wellness centres. De luxe kamers en suites van Inntel Hotels zijn voorzien van een heerlijk ontspannend bubbelbad en privé sauna.

Bekijk in de hotels welke spa en massagebehandelingen worden aangeboden, zodat u optimaal kunt genieten van uw verblijf. Van gezichtsbehandelingen tot en met deep tissue massages er is van alles mogelijk in de wellness hotels van Inntel Hotels.

Neem een kijkje op onze website voor meer informatie over de wellness in onze hotels!

You’ll be surprised!