Spa en wellness hebben een lange geschiedenis. In dit artikel lichten wij toe wat een wellness hotel is en hoe de Inntel Hotels wellness hotels tot stand zijn gekomen. Van oudsher is de term wellness, het streven naar een gezond lichaam en geest. Een hotel heeft als doel onderdak te bieden voor reizigers. In de loop der tijd zijn de voorkeuren van reizigers veranderd…

Wellness hotels van oudsher

Wellness en hotels zijn in het verleden altijd twee compleet verschillende dingen geweest. Binnen verschillende culturen bestaat de ‘wellness’ al eeuwen lang. De betekenis in combinatie met toerisme wordt mooi beschreven in het artikel ‘Wellness Toerisme’. Door de jaren heen groeide er een behoefte naar meer ontspanning binnen de hotelbranche. Alleen een goed bed waarin je heerlijk wakker wordt voldoet niet meer aan voldoende ontspanning voor gasten. De samensmelting van badhuizen en hotels moesten voldoen aan deze behoefte.

De doelgroep

Wat is een wellness hotel voor hotelgasten? Alle reizigers, van de drukke zakelijke gast tot de genietende vakantieganger, hebben hetzelfde doel, ontspanning voor lichaam en geest. Waarom ze deze ontspanning nodig hebben verschilt wel. Veel zakelijke reizigers ervaren spanning tijdens en voor de reis en tijdens die belangrijke afspraken. Na een lange intensieve werkdag is het fijn om je hoofd leeg te maken in een sauna, zwembad of gym. Toeristen komen een stad of regio ontdekken, bezoeken musea en winkelen tot zij de limiet op hun bankrekening hebben bereikt. Ook dit vraagt om ultieme ontspanning.

Door deze inspannende activiteiten van de twee verschillende doelgroepen is de vraag ontstaan naar meer ontspanningsmogelijkheden in hotels. Hieruit zijn wellness hotels ontwikkeld, zodat de wensen van de gasten kunnen worden vervuld.

Wellness hotels bij Inntel Hotels

Inntel Hotels en Mainport vervullen die behoefte naar overnachten en ontspannen. In ieder hotel bevindt jij je in een oase van rust zodra je de wellness club ingaat. Stap in de Finse sauna, het Turkse stoombad of blaas stoom af in de Life Fitness gym.

De hotels in Rotterdam, Zaandam en Utrecht hebben ook een zwembad om verkoelend in te dompelen en baantjes te trekken. Ontspannen kan niet alleen in de wellness clubs. De luxe kamers en suites van Inntel Hotels zijn voorzien van een heerlijke whirlpool en privé sauna.

Toe aan meer dan de Finse sauna en het Turkse stoombad en optimaal genieten? Bekijk in de hotels welke spa en massagebehandelingen worden aangeboden. Van gezichtsbehandelingen tot en met deep tissue massages er is van alles mogelijk in de wellness hotels van Inntel Hotels.

Neem een kijkje op onze website voor meer informatie over de wellness in onze hotels!

You’ll be surprised!

Gerelateerde berichten