The Innsider online magazine

Hotelkamer met een sauna

Bij Inntel Hotels komen gasten tot rust in een hotelkamer met een sauna. Je ervaart dat ontspannen wellness gevoel zonder je kamer uit te gaan. In dit The Innsider artikel beschrijven we alle voordelen van een privé sauna op de hotelkamer, waar je deze sauna hotels vindt en kom je te weten hoeveel een sauna hotelkamer kost. Daarnaast geven we dé beste tips voor een ontspannen sauna ervaring. 

Hotels met sauna op de hotelkamer

Zet je poriën open in één van de hotels met sauna. Een sauna op de hotelkamer biedt extra comfort tijdens een wellness overnachting, citytrip en romantische reizen.

Waar boek ik een hotel met een sauna?

Alle Inntel Hotels bieden sauna voorzieningen in de openbare wellness ruimtes. Daarnaast vinden we het welzijn van onze gasten zeer belangrijk en zijn diverse kamers uitgerust met een privé sauna. Hieronder lees je meer over de locaties die een hotelkamer met een sauna bieden.

Hotels met een sauna en bubbelbad

Naast een privé sauna ook een bubbelbad op de hotelkamer? Dat is dubbel ontspannen. Alle luxe kamertypes van Inntel Hotels zijn uitgerust met het iconische ronde bubbelbad. Bestel roomservice en jouw privé wellness ritueel is compleet. Is het ronde bubbelbad in de hotelkamer een must? Lees dan meer in ‘Hotels met een bubbelbad op de kamer

Hotels met een sauna arrangement

Geef je over aan volledige ontspanning met één van de wellness arrangementen. Inntel Hotels begrijpt dat de huidige situatie rondom de 1,5 meter-samenleving aangepaste maatregelen vergt. Daarom bieden we speciale wellness arrangementen om een veilig en privé wellness gevoel te ervaren.

Welke hotels hebben een privé sauna?

Tijdens een bezoek aan één van de Inntel Hotels locaties ervaar je het ontspannen wellness gevoel in de hotelkamers met privé sauna. Je vindt de hotels in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Zaandam.

Wanneer de sauna bekend is voor je partner, maar nieuw voor jou is, dan is een hotelkamer met sauna de uitkomst. Zo kun je in alle rust ontdekken of de warmte iets voor jou is, of wellicht de temperatuur afstemmen op jouw voorkeur.

Inntel Hotels Amsterdam Centre

In het centrum van Amsterdam en op loopafstand van het Centraal Station vind je Inntel Hotels Amsterdam Centre. Het is de perfecte plek voor een uitje naar de hoofdstad om vervolgens te ontspannen tijdens een hotelovernachting met privé sauna. Vanaf het kamertype Wellness Kamer geniet je van een sauna in de hotelkamer en de ronde whirlpool. Geniet van het bubbelbad, de sauna en de elementen van de stad die je terugziet in de hotelkamer.

Inntel Hotels Amsterdam Landmark

Inntel Hotels Amsterdam Landmark heeft een stoer karakter dat geïnspireerd is op het industriële verleden van de omgeving. Deze unieke locatie op het Oostenburgereiland heeft diverse kamertypes met een bubbelbad en sauna. Geniet van een uniek uitzicht over het water en de skyline van de stad.

Inntel Hotels Den Haag Marina Beach

Warm op in de sauna terwijl je geniet van een ongekend uitzicht over de kust of skyline van Den Haag. Kom volledig tot rust op deze unieke locatie aan zee en ontdek de historische binnenstad.

Inntel Hotels Amsterdam Zaandam

De Zaanstreek biedt alles voor een vakantie in eigen land. Spendeer je een nacht of weekend bij Inntel Hotels Amsterdam Zaandam? Ontdek de rijke geschiedenis van de Zaanstreek in het design van de kamers en kom tot rust in de Grondleggers Suites met privé sauna.

Inntel Hotels Utrecht Centre

Utrecht is verbonden door vele grachten, fietspaden, wegen en natuurlijk treinrails. Vanuit de moderne Wellness Kamer en de Wellness Suite van Inntel Hotels Utrecht Centre kijk je uit over het bruisende centrum van Utrecht of wordt je betoverd door het unieke uitzicht over het Centraal Station. Dit alles terwijl je geniet van je hotelkamer met sauna en whirlpool.

Mainport by Inntel Hotels in Rotterdam

Mainport by Inntel Hotels is het summum van luxe. Vanaf de Waterfront Sauna Kamers geniet je van een sauna in de stijlvolle design kamers. Centraal gelegen in het bruisende Rotterdam geniet je in alle rust van de privé wellness ervaring. Maak eveneens gebruik van het zwembad. Mainport by Inntel Hotels is het enige hotel in het centrum van Rotterdam dat een zwembad biedt.

Wellness en sauna’s bij Inntel Hotels

Alle Inntel Hotels locaties zijn voorzien van publieke wellness ruimtes. Deze ruimtes beschikken over een Finse sauna, Turks stoombad en Life Fitness gym apparatuur. In veel hotels vind je ook massageruimtes en een zwembad. Wellness en het welzijn van gasten staan hoog in het vaandel. Daarom bieden de hotels naast de publieke wellness ruimtes ook privé faciliteiten.

Wat is een wellness hotel?

In wellness hotels ervaar je rust en ontspanning. Een gezond lichaam en geest komen samen tijdens een overnachting in een wellness hotel. Met gebruik van de wellness faciliteiten op de kamer en een goede nachtrust in een heerlijk bed word je als herboren wakker. Lees ook; ‘Wat is een wellness hotel?’. Hier lees je meer over hoe wellness en hotels samen zijn gekomen.

De iconische whirlpool van Inntel Hotels

Je komt niet alleen volledig tot rust bij Inntel Hotels in de privé sauna op de hotelkamer. Ook badend in de welbekende ronde whirlpools midden in de kamer voel jij je volledig zen. Bedien het bubbelbad met één druk op de knop, verander de verlichting naar de gewenste kleur en je kunt je overgeven aan totale ontspanning. Gebruik de badplank die over de whirlpool heen ligt om je drinken en hapjes neer te zeten. Hier vind je tevens badzout of badschuim!

Sauna etiquette

Ga je voor het eerst naar de sauna? Houd dan rekening dat er een sauna etiquette is. Het is gebruikelijk zonder badkleding de sauna in te gaan, dit lees je vooraf op de website. Check dit vooraf, want naakt een badkleding sauna betreden kan net zo ongemakkelijk zijn. Daarnaast ga je zitten op je handdoek en spoel je je vooraf én achteraf af. In veel sauna’s is het gebruikelijk stil te zijn of gesprekken tot een minimum te beperken.

De 5 beste tips voor een sauna bezoek

Deze tips zijn voor zowel een privé sauna als publieke sauna toepasbaar. Zo ga je de eerst volgende keer goed voorbereid naar de sauna!

  • Tip 1: Nuttig iets lichts zoals een lekker stuk fruit voor je de sauna in de gaat, maar eet ook niet teveel. Een volle maag in de sauna kan klachten veroorzaken.
  • Tip 2: Door de warmte in de sauna zul je zweten. Zorg dat je gehydrateerd bent of neem water mee.
  • Tip 3: Het wordt erg heet in de sauna. Vergeet daarom niet je sieraden af te doen en ze veilig op te bergen, deze kunnen anders brandwonden veroorzaken.
  • Tip 4: Neem de volgende stappen voor je de sauna in gaat. Ga nog even naar het toilet, scrub jouw huid van te voren en spoel jezelf daarna goed af.
  • Tip 5: Neem plaats op een lage plek in de sauna als je nog niet zo vaak naar de sauna bent geweest. Bovenin is het namelijk het warmst.

Voor meer tips kun je terecht bij ons artikel ‘9 tips voor een goed saunabezoek’.

Voor de eerst keer naar de sauna

De eerste keer naar de sauna gaan kan best spannend zijn. Boek een hotelkamer met sauna, zodat je kunt ervaren of de sauna iets voor jou is. In ‘Wat moet je weten voordat je de sauna in gaat?’ leggen we exact uit wat je het beste op voorhand kunt weten voor je een sauna bezoekt.

We wensen iedereen die een wellness kamer boekt een ontspannen verblijf!

You’ll be surprised!