Inntel Hotels Amsterdam Zaandam - The Innsider

Inntel Hotels Amsterdam Zaandam

Het meest unieke hotel in de wereld. Dat is Inntel Hotels Amsterdam Zaandam volgens CNN. Het 4-sterren hotel dat bestaat uit een opeenstapeling van bijna 70 Zaanse huisjes is een ware toeristentrekker. Achter die pittoreske buitenkant schuilt alles voor een comfortabele overnachting of een succesvol evenement.

Zeventig Zaanse huisjes

In 2010 verhuisde het hotel en kreeg gelijk een heel nieuw design geïnspireerd door Zaandam. Wilfried van Winden van WAM Architecten maakte het ontwerp van zeventig Zaanse huisjes in vier kleuren Zaans groen. Wie goed kijkt naar het hotel ziet ook één blauw huisje. Dit is het Monet huisje van het schilderij “La Maison Bleue”.

Sinds de opening in 2010 is het hele gebied rondom het hotel getransformeerd. Het station, het stadhuis en de gebouwen eromheen hebben allemaal een uiterlijk dat doet denken aan de originele Zaanse Huisjes. Bezoekers noemen het gebied sprookjesachtig. Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blijft echter de eyecatcher van de omgeving en het onderwerp van vele foto’s en platen.

Kamers geïnspireerd door de Zaanse historie

Het thema authentiek Zaans is in de kamers van Inntel Hotels Amsterdam Zaandam doorgevoerd. In elk kamertype is een ander Zaans element te vinden. Typisch Zaanse producten zoals mosterd en kaas in de Smaak Deluxe Kamers. De fabrieken van bijvoorbeeld Verkade en Albert Heijn in de Fabriek Design Kamers. Maak kennis met Ericus Verkade, familie Bloemendaal of Albert Heijn: de families die Zaandam het paradepaard van de industrialisatie hebben gemaakt. Zij zijn de inspiratie voor de Grondleggers Suites. Deze luxe suites zijn voorzien van een whirlpool en sauna voor extra ontspanning. De meest bijzondere kamer is de Tsaar Peter Suite met king-size bedstee. Inrichting en decoratie is geïnspireerd door het Tsaar Peter huisje en uiteraard is deze kamer voorzien van alle moderne gemakken.

Kom tot rust in de Wellness Club

Ontspanning is voor alle gasten van Inntel Hotels mogelijk. De Wellness Club van Inntel Hotels Amsterdam Zaandam bestaat uit een Finse Sauna, Turks Stoombad en een zwembad. Er zijn ook behandelkamers voor ontspannende massages. De sportapparaten in de Life Fitness Gym staan ter beschikking voor iedereen die ontspant door zich in te spannen.

Lees onze 9 tips voor een goed saunabezoek als je je wilt voorbereiden op een bezoek aan de Wellness Club.

Genieten van lokale producten in Puur Saen

Op de vaste kaart van Restaurant Puur Saen staan Inntel Originals, daarnaast zijn er wisselende lokale specials. In de keuken worden heerlijke gerechten bereid met lokale producten, zoals echte Zaanse mosterd, chocolade of een andere Zaans product.

De beste locatie voor alle meetings & events

Wie voor meetings of events naar Inntel Hotels Amsterdam Zaandam komt kan rekenen op persoonlijke aandacht. Het team staat klaar voor evenementen op maat. Er is een eigen check-in balie, restaurant en geluidsdichte zalen. Van tevoren wordt het programma doorgenomen waardoor elk evenement soepel verloopt.

Diverse toonaangevende pakhuizen die in de industriële periode gebouwd werden langs de rivier de Zaan, zorgden voor inspiratie bij de naamgeving van de vergaderzalen. Tegenwoordig zijn pakhuizen De Adelaar, De Vrede, De Phenix en De Zwaardemaker nog steeds in gebruik, al is dit veelal door andere bedrijven en voor andere doeleinden.

Ontdek de Zaanse Schans

Op slechts 5 kilometer afstand ligt de Zaanse Schans. Hier staan de wereldberoemde Molens en ontdekt men de ambachten van vroeger. Wanneer er foto’s zijn gemaakt van alle hoeken van Inntel Hotels Amsterdam Zaandam is dit de plek om te bezoeken!

Vanuit het hotel ben je ook in 12 minuten in het centrum van Amsterdam. Een rondvaart door de Amsterdamse grachten, een bezoek aan de talloze musea of een tocht langs de monumentale panden. De mogelijkheden voor uitstapjes zijn eindeloos.

Ontdek het meest unieke hotel zelf en boek een nacht in Inntel Hotels Amsterdam Zaandam!

BEKIJK HOTEL